Απεργία 10 του Ιούνη: Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια

Εργασιακό
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στους δρόμους θα βγουν αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, χιλιάδες εργαζόμενοι για να εκφράσουν την εναντίωσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη -  Μητσοτάκη, που έρχεται να θεσμοθετήσει την κατάργηση της μεγαλύτερης εργασιακής κατάκτησης, του 8ώρου, αλλά και να θεσμοθετήσει την απλήρωτη υπερωρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε εργαζομένους και συνδικάτα, ανέργους, συνταξιούχους και φοιτητές για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση, υπογραμμίζοντας πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, θα καταργήσει άμεσα το εργασιακό της ΝΔ.

Αλέξης Τσίπρας
ΠΗΓΗ: EUROKINISSI

Ο Αλέξης Τσίπρας θα τεθεί επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή απεργία, ενώ λίγο πριν από την έναρξη βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετέχουν σε δρώμενο μπροστά από τη Βουλή.

Σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός θα συναντηθεί με νέους εργαζόμενους για να συζητήσει μαζί τους τις συνθήκες που επικρατούν στην εργασία, το νέο νομοσχέδιο αλλά και την αντιπρόταση που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Χθες συναντήθηκε με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αποτελεί ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ώρου.

ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Και το ΚΙΝΑΛ στην απεργία

Η κυβέρνηση σε αυτό το νομοσχέδιο θα έχει σύσσωμη απέναντί της την αντιπολίτευση, μιας και το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε πως κατεβαίνει στην απεργία. Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα βρεθεί και η Φώφη Γεννηματά, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να δώσει τη μάχη και να μην αφήσει την αξιωματική αντιπολίτευση να καταλάβει εξ ολοκλήρου τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Γεννηματά Φώφη
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλεύτηκε την κρίση για να προωθήσει πιο γρήγορα τις επιλογές της, τις συντηρητικές και ιδεοληπτικές της επιλογές» τόνισε πρόσφατα η κ. Γεννηματά. «Η ασυδοσία στην κοινωνία της αγοράς γίνεται κανόνας» είπε.

ΚΚΕ: «Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις»

«Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα (σ.σ. το νομοσχέδιο). Απευθύνουμε κάλεσμα συγκρότησης ενός μαζικού απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε κοινή δράση και πάλη εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Σε αυτή την προσπάθεια για άλλη μια φορά προσπάθησε να βάλει εμπόδια η πλήρως ενσωματωμένη στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, ως μηχανισμός του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, ηγεσία της ΓΣΕΕ. Αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν "έβλεπαν" κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν "γελοίους" όλους εμάς που προσπαθούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων, τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει, το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το "βελτιώσουν" με τις παρεμβάσεις τους» υποστηρίζει ο Περισσός.