ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ κάλυψαν το ιδιωτικό γεύμα βουλευτών με τον Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου με Δένδια
Πηγή: Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές έσπευσαν να υποβάλουν τα σέβη τους στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ και χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» του Alert TV και προσπάθησε να δικαιολογήσει την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο γεύμα που παρατέθηκε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για «πάγια πρακτική». Μάλιστα, υπενθύμισε στους τηλεθεατές ότι ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Επιχείρησε να καθησυχάσει τους τηλεθεατές, λέγοντας ότι ο ίδιος πιστεύει πως ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

ΚΙΝΑΛ: «Οι βουλευτές έχουν κάνει καλό στις τοπικές κοινωνίες»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σημείωσε πως και οι δύο –ο Ιλχάν Αχμέτ από τη Ροδόπη και ο Μπουρχάν Μπαράν από την Ξάνθη– έχουν αποδείξει όλα τα χρόνια ως βουλευτές την πίστη τους στο Σύνταγμα και στα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ισχυριζόμενος ότι έχουν κάνει καλό στις τοπικές κοινωνίες.

Βελόπουλος: «Αν οι βουλευτές ανήκαν στην Ελληνική Λύση, θα είχαν διαγραφεί στο λεπτό»

Εντελώς αντίθετη ήταν η στάση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά των τριών μουσουλμάνων βουλευτών. «Δεν θέλω να ανακατευτώ εγώ στα εσωκομματικά σας. Δεν με ενδιαφέρουν καν, ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως να παρευρίσκονται Έλληνες ευρωβουλευτές σε ιδιωτικό δείπνο του Τσαβούσογλου σε ελληνικό έδαφος, όταν οι δικοί μας Έλληνες βουλευτές δεν μπήκαν, είναι θέμα δικό σας το πώς θα το αντιμετωπίσετε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ» είπε, ενώ υπογράμμισε ότι, εάν οι βουλευτές ανήκαν στην Ελληνική Λύση, «θα είχαν διαγραφεί στο λεπτό». «Αφήνουμε εσάς να επιλέξετε την ορθή ελληνική οδό» κατέληξε.