Αλεξιάδης: Να απαντήσουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ- Πήραν χρήματα από τη SIEMENS;

alekisadis
EUROKINISSI

"Να δοθούν απαντήσεις από τους Υπουργούς για τις σκανδαλώδεις πρακτικές επιχειρηματία και τις ομαδικές απολύσεις που επιφυλάσσουν στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας. Να πάρουν θέση η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα για την συγκεκριμένη υπόθεση και για τη στήριξη της κινητοποίησης των εργαζομένων στις 14/5 στο Υπουργείο Εργασίας" αναφέρει μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και Αν. Tομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφωνας Αλεξιάδης κατά την διάρκεια της συζήτησης του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

aleksiadis
EUROKINISSI

Με αιχμές κατά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέτει ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση SIEMENS 

Η συζήτηση στη Βουλή γίνεται την επομένη της δημοσιοποίησης της καθαρογραφής της απόφασης που αναφέρει ότι «σταθερά, συστηματικά, διαχρονικά» τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας έπαιρναν χρήματα από συγκεκριμένη εταιρεία. 

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Τρύφωνα Αλεξιάδη: 

•    Να δοθούν απαντήσεις από τους Υπουργούς για τις σκανδαλώδεις πρακτικές επιχειρηματία και τις ομαδικές απολύσεις που επιφυλάσσουν στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας. Να πάρουν θέση η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα για την συγκεκριμένη υπόθεση και για τη στήριξη της κινητοποίησης των εργαζομένων στις 14/5 στο Υπουργείο Εργασίας.


•    Η συζήτηση στη Βουλή γίνεται την επομένη της κατάθεσης ενός νομοσχεδίου που μας επιστρέφει στον εργασιακό Μεσαίωνα, την επομένη της κατάθεσης νομοσχεδίου που άρχισε να παίρνει απαντήσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, σαν την κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Και να είστε σίγουροι ότι αυτές οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα διευρυνθούν. 


•    Η συζήτηση στη Βουλή γίνεται την επομένη της δημοσιοποίησης της καθαρογραφής της απόφασης που αναφέρει ότι «σταθερά, συστηματικά, διαχρονικά» τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας έπαιρναν χρήματα από συγκεκριμένη εταιρεία. Αυτό κάπως αλλιώς το λέμε στον Πειραιά στο Λιμάνι, το λένε «μίζες». Να απαντήσουν το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ, είναι αληθές αυτό που γράφει η απόφαση του δικαστηρίου ή δεν είναι αληθές; Διότι αν σας κατηγορούν αδίκως, πρέπει να στραφείτε εναντίον αυτών που κατηγορούν τα κόμματά σας αδίκως. Διότι αν παίρνατε χρήματα από μία εταιρεία, για ποιο λόγο παίρνατε χρήματα; Για φιλοσοφικούς και ιδεολογικούς λόγους ή για συγκεκριμένη εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων; Επειδή, ως άγγελοι της κάθαρσης, προσπαθείτε σε μία άλλη αίθουσα, σε μία Εξεταστική Επιτροπή, να βρείτε μάρτυρες - που φοβούνται να έρθουν να καταθέσουν - για να στήσετε σκευωρία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. 

alexiadis
EUROKINISSI


•    Σχετικά με τη στοχοποίηση που δέχτηκα από συγκεκριμένο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που μάλλον αυτή είναι η δουλειά του, άξιος ο μισθός τους! Καταθέτω για τα Πρακτικά όλα τα σχετικά, απομαγνητοφωνημένο το ηχητικό απόσπασμα και το δελτίο Τύπου της ΝΔ, το οποίο  δεν περιείχε το ηχητικό, αλλά αρκούσε να πάρει το θέμα που δημιούργησε με καθυστέρηση αρκετών ημερών συγκεκριμένος σταθμός και να βγάλει δελτίο Τύπου. Ευχαριστώ δημόσια τη ΝΔ για τη δυνατότητα ανάδειξης της πολιτικής μας θέσης, ξεκίνησαν από τον Γραμματέα μας, τον κ. Τζανακόπουλο, προχώρησαν στην κ. Αχτσιόγλου, τίμησαν και εμένα προσπαθώντας να διαστρεβλώσουν και να στοχοποιήσουν. Καλό μας κάνει αυτό, συνεχίστε το, μας δίνει τη δυνατότητα να αναπαράγουμε και να αναδεικνύουμε τις δικές μας θέσεις. Στο δελτίο Τύπου που έβγαλα αμέσως μόλις έγινε αυτή η άθλια επίθεση και η σκευωρία, ζήτησα ένα στέλεχος της ΝΔ, σε οποιοδήποτε ΜΜΕ από τα πολλά που διαθέτετε και έχετε υπεροπλία, αν αντέχει να έρθει και να κάνουμε δημόσιο διάλογο για όσα είπα. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ένα. Επαναλαμβάνω την πρόκληση, υπάρχει ένα στέλεχος της ΝΔ που ακόμα και στον συγκεκριμένο σταθμό θα αντέξει τον δημόσιο διάλογο για τις συγκεκριμένες δηλώσεις; Διότι εκτός των άλλων, το συγκεκριμένο δελτίο ΝΔ ενώ ανέφερε άλλα από τα λεγόμενά μου, λογόκρινε τη θετική αναφορά ενός Συριζαίου στον ιδρυτή της ΝΔ, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μπράβο σας! Φοβάστε να συζητηθεί και να αναδειχτεί τι αναφέρεται στο Σύνταγμα του 1974. 


•    Σχετικά με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν, μέσω των οποίων ωφελούνται μεγάλες και πολύ μεγάλες εταιρείες, ανάμεσά τους και η εταιρεία που χρηματοδοτούσε τα κόμματα εξουσίας, τα χαμηλά εισοδήματα, η μεσαία τάξη, για τα οποία τόσα κροκοδείλια δάκρυα χύνουν κάθε μέρα τα στελέχη της ΝΔ, οι μικρομεσαίοι πώς θα ευνοηθούν; Από τα 2,3 δισεκατομμύρια, που θα κοστίσουν αυτές οι τροπολογίες, το 56% αφορά νομικά πρόσωπα και οντότητες, δηλαδή μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, το 10% αφορά φυσικά πρόσωπα και το 34% αφορά μισθούς του ιδιωτικού τομέα που είναι πάνω από 12.000 τον μήνα. Για αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους ενστόλους, τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού, τους καθηγητές, τους δασκάλους και όλους αυτούς στον ιδιωτικό τομέα που δεν θα δουν από αυτή την τροπολογία κάτι συγκεκριμένο, θα υπάρξει κάποια απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών;
•    Κλείνω με μία τελευταία ερώτηση στον κύριο Υπουργό Οικονομικών. Επειδή τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι παρά τους πανηγυρισμούς πως τα χρέη προς την ΑΑΔΕ, προς την εφορία αυξήθηκαν τον Μάρτιο του 2021 κατά 27% σε σχέση με τα χρέη του Μαρτίου του 2020, πως θα διαχειριστείτε αυτό το ζήτημα, που αν το συνδυάσετε με το έλλειμμα του 2020 και του 2021 μας οδηγεί σε εφιαλτική κατάσταση;

vouli
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τι απάντησε ο  ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι η ομιλία του κ. Αλεξιάδη του θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του 2010 που εκτόξευε λάσπη για να χτυπήσει τους αντιπάλους του, καβαλώντας το κύμα της αγανάκτησης, ακριβώς όπως έκανε και ο συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος ο οποίος καταδικάστηκε για τη συκοφάντηση της οικογένειας Παπανδρέου.

mixalis-katrinis
EUROKINISSI

«Θα ζητήσετε συγγνώμη για τα πολιτικά και λεκτικά σας αίσχη τότε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε ο Ηλείος βουλευτής, θυμίζοντας τις πλατείες και την παρουσία κορυφαίων στελεχών της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις παρυφές των ‘’αγανακτισμένων’’.