Στην Αθήνα η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε.

Στέλλα Κυριακίδου
eurokinissi

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού, το οποίο θα αποτελέσει και την ασπίδα για ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα 4ου κύματος πανδημίας το φθινόπωρο αλλά και «όπλο» κατά των μεταλλάξεων, καθώς το στέλεχος Delta της Ινδίας, που επικρατεί ταχύτατα λόγω μεγαλύτερης μολυσματικότητας, κατά 60% καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό.

Σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας η επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση στις 8.30 με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Αριστοτέλους και στις 9.30 θα μεταβούν στο Μαρούσι, προκειμένου να επισκεφθούν το Mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας».

Οι επαφές της επιτρόπου στην Αθήνα θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της Ε.Ε. για τα εμβόλια, στην πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στην Ελλάδα καθώς και σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία (European Health Union).

«Η κοινή μας εμβολιαστική στρατηγική είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης και πραγματικά ανυπομονώ για την ανταλλαγή απόψεων που θα έχω στην Αθήνα, ειδικά ως προς το πώς μπορεί η Ε.Ε. να στηρίξει περαιτέρω την ήδη επιτυχημένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των ομάδων του πληθυσμού όπου υπάρχει δυσκολία στο θέμα αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά η επίτροπος της Ε.Ε. λίγο πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα.