Πάμε ολοταχώς σε εκλογές;

Βουλή
(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Η κυβέρνηση εμφανώς ζορισμένη από τα αποτελέσματα της πανδημίας, που όπως όλα δείχνουν θα φέρει το επόμενο διάστημα νέα αυστηρότερα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς, ετοιμάζει σχέδια και παροχές έτσι ώστε να μπορέσει να αποδείξει πως είναι ικανή να διατηρήσει για καιρό ακόμη τα ινία της χώρας στα χέρια της.

Από την άλλη μεριά η αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδεται σε σκληρό μαρκάρισμα, αναδεικνύοντας καθημερινά τα μεγάλα ζητήματα τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο κοινωνίας, έχοντας ως στόχο να πείσει για την ανικανότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων για τη χώρα.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού, δουλεύει στο να ισχυροποιήσει το προφίλ ενός αρχηγού που έχει πλήρως τον έλεγχο, σε συνάρτηση με τους επικεφαλής του υπουργείου Τουρισμού, που προσπαθούν να κάνουν αντίστοιχες κινήσεις, με την πραγματικότητα όμως να τους ανατρέπει τα σχέδια.

Η μεταρρύθμιση Κεραμέως με την εισήγηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και αντιρρήσεις στην κομματική βάση, ήρθε ως «κερασάκι στην τούρτα» μιας δύσκολης περιόδου, που τείνει να γίνει καταστροφική για την οικονομία, εάν δεν παρθούν πραγματικά μέτρα ενάντια στον Covid-19.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον τουρισμό και κυρίως στις αφίξεις από το εξωτερικό, με τους επιχειρηματίες να ζουν με το φόβο ένταξης της χώρας στην κόκκινη λίστα.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρ' όλες τις πολλές και δύσκολες ημέρες της ΝΔ, συνεχίζει να μην «τσιμπάει» δημοσκοπικά. Έτσι λοιπόν, για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, παίρνει επάνω του το παιχνίδι και όντας ακόμη έντονα λαοφιλής, βγαίνει μπροστά, με μία σειρά ομιλιών και επισκέψεων στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τα κομματικά επιτελεία δουλεύουν στο φουλ ακόμη και τώρα, που οι καλοκαιρινές διακοπές είναι στο πικ τους.

Η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα εκλογές και τα σενάρια που θα οδηγήσουν σε ένα τέτοιο γεγονός είναι τα ακόλουθα:

  • Εάν με την έλευση του φθινοπώρου τα επίσημα νούμερα για την οικονομία και την απασχόληση δείξουν την έλευση μιας νέας μεγάλης οικονομικής κρίσης
  • Εάν ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξευθεί μέσα στον Αύγουστο με αποτέλεσμα ένα ακόμη lockdown και την κατάρρευση του Ε.Σ.Υ
  • Εάν ο Ερντογάν πάρει εντολή για μεγάλη όξυνση των πνευμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, τότε ένας απλός ανασχηματισμός δεν θα είναι ικανός να δώσει την πολιτική κυριαρχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει στη διακυβέρνηση της χώρας. 

Πηγή: kyvernisi.gr

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα