Ο Τσίπρας ξεκίνησε τη «μάχη» για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σειρά αλλαγών, ακόμα και μετονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ, «τρέχει» τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου εν όψει των συνεδριακών διαδικασιών του Μαΐου

Με σενάρια για ριζικές αλλαγές, μια εκ των οποίων είναι και η πρόταση του για αλλαγή της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει την προετοιμασία του εδάφους για τον ανασχηματισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει του συνεδρίου «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Σήμερα, Δευτέρα, η φιλικά προσκείμενη προς το ΣΥΡΙΖΑ, «Εφημερίδα των Συντακτών», κάνει λόγο για σκέψεις του κ. Τσίπρα για ριζικές αλλαγές στο κόμμα, μια εκ των οποίων ενδέχεται να είναι και η μετονομασία του κόμματος, ώστε να σηματοδοτήσει ακόμα περισσότερο το «άνοιγμα» της Κουμουνδούρου στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Κίνηση που έρχεται την ώρα που οι «φωνές» εντός του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αντίθετες στην «ΠΑΣΟΚοποίηση» του κόμματος προσπαθούν να κάνουν ακόμα περισσότερο αισθητή την παρουσία τους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν», σε μία σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο – από αυτές που δεν ανακοινώνονται στο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα – με τη συμμετοχή των Π. Σκουρλέτη, Αλ. Φλαμπουράρη, Δ, Τζανακόπουλου, Ευκ. Τσακαλώτου και Ν. Παππά, ο κ. Τσίπρας πρότεινε να ανοίξει η συζήτηση για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το συνέδριο του Μαΐου με ψηφοφορία των εγγεγραμμένων μελών του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «θα οριστεί μια ημερομηνία πριν από το συνέδριο, στην οποία οι συμμετέχοντες τα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να αποφανθούν εάν συμφωνούν στο να παραμείνει η ονομασία του κόμματος ως έχει ή αν προτιμούν άλλη (χωρίς να προτείνεται συγκεκριμένο όνομα), που, όμως, θα περιλαμβάνει τα στοιχεία εκείνα που θα είναι αντιπροσωπευτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, όπως δηλαδή τον χαρακτήρισε το βράδυ των εκλογών του Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας», ενώ «δικαίωμα στην ψηφοφορία, η οποία δεν έχει αποφασιστεί ακριβώς πώς θα διεξαχθεί (μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza ή με κάλπες), θα έχουν όλα τα μέλη που θα έχουν εγγραφεί στο κόμμα έως και 10 μέρες πριν από τη διαδικασία και πιθανόν θα οριστεί μια ημερομηνία πριν από το συνέδριο».

ΠΗΓΗ: κυβέρνηση.gr