Μητσοτάκης: Η απόφαση για lockdown και το προσωπικό στοίχημα (vid)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την απόφαση του lockdown στη χώρα, αλλά και για το στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του όσον αφορά το σύστημα υγείας της χώρας μας.

Για τη στάση των πολιτών απέναντι στην πανδημία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στην Καθημερινή ότι «το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία και τις συνέπειές της με μία πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές.(...)Τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα»

Μάλιστα δε δίστασε να αναφέρει ότι έχει βάλει προσωπικό στοίχημα, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Έχω βάλλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα: να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο να είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά»

Ενώ, για το πως πήρε την απόφαση του lockdown σε όλη τη χώρα είπε:

«Θυμάμαι μία σύσκεψη στις 7 Μαρτίου, μία μεγάλη σύσκεψη που στην ουσία είχαμε όλο το υπουργικό συμβούλιο, στην οποία η αντίδραση του οικονομικού επιτελείου ήταν: "Παναγία μου! Αν κλείσουμε, θα καταστραφούμε, μην το κάνεις!". Και δύο μέρες μετά, πήρα την απόφαση να κλείσω τα σχολεία. Και μετά, να κλείσουμε και τα καταστήματα»

Παράλληλα, φάνηκε αισιόδοξος για τις μέρες που έρχονται:

«Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα-βήμα».

Μάλιστα έκανε μια ιδιαίτερη μνεία στον επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα:

«Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι απλώς εξαιρετικά καταρτισμένος επιστημονικά, αλλά και κάποιος με πολύ μεγάλες προσωπικές και ανθρώπινες ευαισθησίες. Ένας πραγματικός γιατρός!»

Tέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν:

«Ξέρω ότι θα έχουμε μία βαθιά ύφεση το 2020. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις που τώρα περιμένουμε, η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από όση θα είναι η ύφεση του 2020. Αν πιστεύουν κάποιοι ότι ξαναγυρίζουμε στην εποχή όπου το κράτος θα καλύπτει όλες τις ζημιές, κάνουν λάθος. Το κράτος είμαστε εμείς τελικά. Γι' αυτό μιλώ για επιμερισμό των βαρών με δίκαιο τρόπο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM