Πέτσας: Μαζί με τα δημοτικά θ’ ανοίξουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως σε περίπτωση που ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα ανοίξουν μαζί τους παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Πιο αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα σε μια ευχάριστη θέση: Έχουμε ξεπεράσει την πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία χάρη στις προσπάθειες όλων των Ελλήνων. Δείξαμε όλοι μαζί ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα και ακούσαμε και ακούμε τις οδηγίες των ειδικών»

Παράλληλα, δήλωσε για τον εργασιακό τομέα: «Θα ακολουθήσουμε το δρόμο που οδηγεί στα λουκέτα και στην ανεργία ή τον άλλο δρόμο που στηρίζει την εργασία; Εμείς διαλέγουμε το δρόμο που μας βγάζει με αλληλεγγύη, με υπευθυνότητα, με κοινωνική δικαιοσύνη και γρηγορότερα από την κρίση. Στηρίζουμε την εργασία. Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας, που άλλωστε είναι πολύ μικρότερο. Που αποξενώνει τον εργαζόμενο από τη δουλειά του. Που απαξιώνει τις δεξιότητές του. Που τον περιθωριοποιεί κοινωνικά. Εμείς συμπληρώνουμε όλα τα μέτρα που πήραμε στην πρώτη φάση της πανδημίας από την αποζημίωση ειδικού σκοπού μέχρι αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το ειδικό πρόγραμμα ‘Συνεργασία’»

Τα κύρια σημεία των ανακοινώσεων του Στέλιου Πέτσα
  • Τώρα είναι σαφές σε όλους ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Διαλέγουμε τον δρόμο που μας βγάζει με αλληλεγγύη, με υπευθυνότητα, με κοινωνική δικαιοσύνη από την κρίση. Στηρίζουμε την εργασία. Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας.
  • Η κριτική ότι δήθεν μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χτες η αντιπολίτευση, είναι επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη.
  • Τα ΚΔΙΠ ΑμΕΑ & ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ανοίγουν, υπό προϋποθέσεις, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
  • Τα κονδύλια της ΕΕ (500 δισ.) είναι σημαντικό βήμα που αλλάζει την πολιτική Γερμανίας-Γαλλίας. Η Ελλάδα θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί αυτά τα χρήματα, ειδικά φέτος. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε εξειδίκευση των ποσών για Ελλάδα.
  • Ένα από τα μέτρα που πάντα σχεδιάζαμε ήταν η ελάφρυνση φορολογικών βαρών. Αν αποδώσει μέσα στο καλοκαίρι η μείωση ΦΠΑ, θα το αξιολογήσουμε και είναι στις προθέσεις μας η γενικότερη μείωση των φορολογικών βαρών.
  • Σε ερώτηση γιατί μείναμε σπίτι τόσο καιρό ενώ οι τουρίστες θα έρχονται χωρίς τεστ και καραντίνα ο κ.Πέτσας απάντησε: Τα μεγέθη [της πανδημίας] σε σύγκριση με άλλες χώρες δίνουν την απάντηση.
  • Για το αν θα ξανανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός, μετά την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής, την επόμενη Δευτέρα.
  • Τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου.
  • Για την αύξηση της ανεργίας που προβλέπει η έκθεση της Κομισιόν, προσδοκούμε με το σχέδιο που ανακοινώσαμε χτες, να έχουμε τη μικρότερη δυνατή.
  • Για ενδεχόμενο σχέδιο αναπλήρωσης των μισθολογικών απωλειών εργαζομένων: Δεν μεταβάλλονται οι εργασιακές σχέσεις, δεν γίνονται απολύσεις, Οι όποιες απώλειες έχουν να κάνουν με το ότι δεν γίνονται νέες προσλήψεις.
  • Είναι νωρίς για να ξέρουμε πόσες επιχειρήσεις του τουρισμού θα λειτουργήσουν. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τις απώλειες που φοβόμασταν, αφού πριν από 2 μήνες όλοι θεωρούσαν την τουριστική σεζόν χαμένη.
  • Δεν υπάρχει καμία σκέψη στο μυαλό του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM