ΜέΡΑ25: Οι προτάσεις για λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό και λαϊκές αγορές

ΜέΡΑ25 LOGO
Πηγή φωτογραφίας: ΜέΡΑ25

Η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται πέντε προτάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, του τουρισμού, των λαϊκών αγορών, αλλά και της εστίασης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται:

1. Άμεση δημιουργία του δημόσιου δικτύου κέντρων μαζικών τεστ.

2. Τέλος τα SMS, τα αυτό-τεστ κι οι νυχτερινές απαγορεύσεις. Πρόκειται για μέτρα που δεν βοηθούν αλλά μόνο (α) συγκαλύπτουν την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην δημιουργήσει δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ και (β) αντανακλούν τις αυταρχικές διαθέσεις των κυβερνώντων.

3. Άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου με τα ίδια μέτρα προφύλαξης που ισχύουν στα σουπερμάρκετ και τα πολυκαταστήματα.

4. Άφιξη τουριστών μόνο με πιστοποιητικό μοριακού τεστ των τελευταίων 72 ωρών και ράπιντ τεστ κατά την άφιξη.

5. Μακριά τα αρπακτικά από τις λαϊκές αγορές! Καμία άδεια σε εταιρείες να λειτουργούν στις λαϊκές αγορές, τις οποίες χρόνια τώρα επιβουλεύονται τα σουπερμάρκετ.

Νησί στην Ελλάδα
Πηγή φωτογραφίας: Unslash

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών

Μάλιστα μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Δημήτρης Πατσιάς, σε συνέντευξή του στο “Στίγμα της ΜέΡΑς, δήλωσε πως το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τις λαϊκές αγορές απειλεί να αλλοιώσει το χαρακτήρα αυτής της παραδοσιακής μορφής εμπορίου.

Ο ίδιος συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Πέρα από φθηνά και φρέσκα προϊόντα, ο κόσμος νιώθει και μια ψυχολογική ανάταση όταν έρχεται στη λαϊκή, αφού δεν αντιμετωπίζει την απρόσωπη κατάσταση που βρίσκει κανείς στα σούπερ μάρκετ.

Εντούτοις, τώρα βλέπουμε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να τιμωρήσει αυτόν που καλλιεργεί και προσπαθεί να τον διώξει από τον κλάδο. Άμεσα, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ιδιαίτερα για τον καταναλωτή. Όμως, σε βάθος χρόνου οι παραγωγοί θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τη λαϊκή αγορά και θα είναι πολύ δύσκολο να έρθουν νέοι παραγωγοί».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα