Το απόγευμα η ομιλία Τσίπρα για το εργασιακό νομοσχέδιο

Αλέξης Τσίπρας
(EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σήμερα στις 5:00 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει σε εκδήλωση  για το σχέδιο νόμου Μητσοτάκη - Χατζηδάκη «για την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εργατικών κέντρων από όλη την Ελλάδα, συνδικαλιστικών φορέων από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, εργολαβικών εργαζομένων καθώς και εργαζόμενοι από τους κλάδους της βιομηχανίας, του τουρισμού - επισιτισμού, των μεταφορών και του Πολιτισμού.

Αλέξης Τσίπρας
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)

Από τις διαρροές του νομοσχεδίου που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται ξεκάθαρα πως βασικός στόχος του νομοσχεδίου  είναι η μείωση των μισθών και η επαναφορά του μοντέλου απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το σίγουρο είναι πως η εφαρμογή αυτού του σχεδίου, θα επιφέρει άμεση  εκτόξευση της ύφεσης, λουκέτα, έκρηξη απολύσεων και ανεργίας.

Οι οργανώσεις μελών στο δρόμο για την 6η Μάη

Οι νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρίσκονται σε αναβρασμό σε όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας μέσω δράσεων εργαζόμενους και φορείς για τις διατάσεις του εργασιακού, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 6 του Μάη. 

ΣΥΡΙΖΑ
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Το κείμενο της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή χαρακτηρίζει "Μητέρα των Μαχών" την πολιτική μάχη για να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει πως «η εργασία αποτελεί πεδίο που αναδεικνύεται με σαφήνεια η διαχωριστική γραμμή με τον νεοφιλελευθερισμό και τη δεξιά πολιτική. Αποτελεί πεδίο μάχης ιδεών, πολιτικών και συμφερόντων ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετους κόσμους και αντιλήψεις, πεδίο ταξικού αγώνα».