Τσίπρας: Το Ισραήλ πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Η χθεσινή επίθεση στη Γάζα, είναι η πιο αιματηρή από το 2019. Άφησε πίσω της 24 νεκρούς, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση χθες  στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, τόνισε πως το Ισραήλ πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να ξεκινήσουν άμεσα αξιόπιστες συνομιλίες για λύση δύο κρατών.

«Το μήνυμα της διεθνούς κοινότητας για τις εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών και τη βία ενάντια στους διαδηλωτές στο Τέμενος Al-Aqsa, πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Το Ισραήλ πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να ξεκινήσουν άμεσα αξιόπιστες συνομιλίες για λύση δύο κρατών»

Αλέξης Τσίπρας
πηγή: twitter

 

Τουλάχιστον 24 νεκροί- ανάμεσά τους 9 παιδιά

Σύμφωνα με τη Haaretz, που επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 24, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από τον Νοέμβριο του 2019.

Το παλαιστινιακό ραδιοφωνικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ συνεχίζονταν όλη τη νύχτα σε πολλές πόλεις στη Λωρίδα της Γάζας. Οι πόλεις Ντάιρ αλ Μπάλα και Χαν Γιούνες υπέστησαν επανειλημμένα πλήγματα, όπως και η Τζαμπάλια.

Ισραηλινός στρατός: «Είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση»

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν 15 μέλη Παλαιστίνιων μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του στρατού, από χθες εκτοξεύθηκαν 200 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, το 90% των οποίων αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος. Πολλές κατέπεσαν μέσα στoν παλαιστινιακό θύλακα.

«Πλήξαμε 130 στρατιωτικούς στόχους, οι οποίοι ανήκαν κυρίως στη Χαμάς», είπε ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του στρατού. «Κατά τους τρέχοντες υπολογισμούς μας, σκοτώσαμε 15 μέλη της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ», πρόσθεσε. 

«Βρισκόμαστε στην αρχική φάση της ανταπόδοσής μας εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Γάζα», είπε ο κ. Κόνρικους. «Είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση» διαμήνυσε. Και υποστήριξε πως οι ομοβροντίες ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν «πολύ σοβαρή επίθεση εναντίον του Ισραήλ, την οποία δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποδώσουμε».