Βελόπουλος: Προτείνει επαναφορά της θανατικής ποινής

Κυριάκος Βελόπουλος Βουλή
© (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ζήτησε την επαναφορά της θανατικής ποινής από το βήμα της Βουλής αλλά και την αυστηροποίηση των ποινών, με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Όποιος σκοτώνει μια μωρομάνα, όποιος βιάζει παιδί πρέπει να καταδικάζεται σε θάνατο»

Ο κ. Βελόπουλος ζήτησε αυστηροποίηση των ποινών, επαναφορά της θανατικής ποινής και απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής της Αστυνομίας, με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Όποιος διέπραξε αυτό το έγκλημα είναι κάθαρμα. Και αν αυτοί συλληφθούν τώρα, σήμερα, θα εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν. Εμείς υποστηρίζουμε ότι αυτοί δεν πρέπει να ξαναδούν ήλιο. Αλλάξτε τώρα το νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό που λέτε εσείς είναι να πάνε φυλακή για 20 χρόνια. Μα αυτοί σήμερα είναι 30 χρόνων και όταν βγουν από τη φυλακή θα είναι 50. Γιατί να βγουν; Όποιος σκοτώνει έναν νέο άνθρωπο, μια μωρομάνα, όποιος βιάζει παιδί πρέπει να καταδικάζεται σε θάνατο. Και μη μου πείτε ότι δεσμεύεστε από την Ε.Ε. Μην επικαλείστε κάθε φορά την Ε.Ε. Γιατί αν υπήρχε πραγματικό ευρωπαϊκό δίκαιο, δεν θα υπήρχαν Τούρκοι σε κυπριακό έδαφος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε την πρότασή του να αποζημιωθεί η μητέρα της Μυρτούς

«Πριν από λίγες ημέρες έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για την υπόθεση της Μυρτούς. Έχουμε αποζημιώσει όλους όσοι είχαν θύματα, όπως οι οικογένειες του Φύσσα και του Γρηγορόπουλου. Και καλά κάναμε. Τη μητέρα της Μυρτούς όμως γιατί δεν την αποζημιώνουμε; Το παιδί έμεινε ανάπηρο και η μάνα παλεύει νυχθημερόν και κανείς δεν σκέφτηκε να τη βοηθήσουμε. Έστειλα για το θέμα αυτό επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και ζητώ να βρεθεί μια καλή δουλειά για τη γυναίκα αυτή και να αποζημιωθεί. Όχι να πετάμε τα παιδιά των Ελλήνων στα σκουπίδια» είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Έχουμε μια αστυνομία λοβοτομημένη. Κανονικά οι αστυνομικοί έπρεπε να έχουν βαρέα ανθυγιεινά, γιατί τρέχουν όλη τη μέρα στους δρόμους και κινδυνεύει η ζωή τους. Πρέπει να απελευθερωθούν οι κανόνες εμπλοκής. Οι αστυνομικοί πρέπει να έχουν τέιζερ, το οποίο δεν αφαιρεί ζωή, αλλά ακινητοποιεί τον εγκληματία. Να εφοδιαστούν με αλεξίσφαιρα γιλέκα. Και, κυρίως, να πάρετε πίσω όλους τους αστυνομικούς που φυλάνε πολιτικούς, ψευτοεπιχειρηματίες, καναλάρχες και διάφορους πλούσιους. Αυτοί έχουν χρήματα, να πληρώσουν ιδιωτικές εταιρείες για να έχουν φύλαξη εφόσον το θέλουν».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα