Γεννηματά: «Υπάρχει έλλειμμα στην αποτελεσματική αστυνόμευση»

Φώφη Γεννηματά
© (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Με αφορμή το απεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, σημείωσε ότι «υπάρχει έλλειμμα στην αποτελεσματική αστυνόμευση».

«Να αφήσουν την επικοινωνιακή πολιτική και στον τομέα αυτό και να ασχοληθούν σοβαρά με σχέδιο προστασίας των οικογενειών στις γειτονιές. Υπάρχει και μία άλλη διάσταση. Επιτέλους χρειάζεται αυστηροποίηση των ποινών για το ειδεχθές έγκλημα και αυτές οι ποινές να εκτίονται. Τουλάχιστον να υπάρχει ένα σοβαρό πόρισμα μεταμέλειας του φυλακισμένου. Όχι να βγαίνουν νωρίτερα και να μην υπάρχει κανένας έλεγχος και να επαναλαμβάνουν τα εγκλήματα. Δυστυχώς όλα αυτά, το έλλειμμα αστυνόμευσης και το γεγονός ότι βγαίνουν όλοι και οι ποινές έχουν ελαστικοποιηθεί, έχουν οδηγήσει να είναι η βαριά εγκληματικότητα ανεξέλεγκτη στις γειτονιές της Ελλάδας. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά.

Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα» 

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν ασχολείται με το οργανωμένο έγκλημα» και ότι «από όταν ανέλαβε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει φτιάξει τρία Σώματα στην Αστυνομία αποκλειστικά από ειδικούς φρουρούς, ανθρώπους χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση –ειδικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος–, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει μια υποβάθμιση των σχολών της Αστυνομίας».

Μάλιστα, τόνισε πως  «ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει από τη θέση του, καθώς είναι ο άνθρωπος που έχασε μέσα από τα χέρια του τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, τον οποίο ακόμα δεν έχουν συλλάβει».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα