Πρωτοβουλία ΚΙΝΑΛ για καθαρισμό των δασών

ΚΙΝΑΛ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η δράση καθαριότητας του Κινήματος Αλλαγής στα πλαίσια της «Εβδομάδας Πράσινων Δράσεων» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια του κόμματος να αναδείξει ένα νέο, οικολογικό προφίλ.

Ο εθελοντικός καθαρισμός επικεντρώθηκε στο λόφο Φινόπουλου και στο άλσος Ευελπίδων, δύο σημεία στο Κέντρο της Αθήνας που βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη.

 

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Κάτοικοι, οικογένειες με παιδάκια, μέλη της νεολαίας και εκπρόσωποι φορέων, κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να μαζέψουν δεκάδες μεγάλες σακούλες με σκουπίδια και να δώσουν ένα μήνυμα ελπίδας για το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Είναι πραγματικά απογοητευτικό πανέμορφοι χώροι μέσα στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση. Τα ατέλειωτα απορρίμματα, τα σπασμένα παγκάκια, τα απότιστα δέντρα, οι ρημαγμένες υποδομές και η έλλειψη επαρκών συστημάτων πυρασφάλειας, παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει τις Περιβαλλοντικές δράσεις και χαίρεται όταν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει κινητοποιούν και άλλες πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις στην ίδια κατεύθυνση. Εξάλλου, το Περιβάλλον δεν έχει κομματική ταυτότητα, έχει ταυτότητα ζωής».