Η Αριστερά δεν έχει δικαίωμα να εκπλήσσεται

Πολλοί αριστεροί αναλυτές, αριστερές εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites, ακόμη και κόμματα ή πολιτικά πρόσωπα έχουν «εκπλαγεί» σήμερα με τις τοποθετήσεις Μητσοτάκη για «ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ.» και «μικρότερο Δημόσιο» στην Υγεία. Όμως, προς τι η έκπληξη;

Σταθερή πολιτική της ΝΔ ήταν και είναι η αποψίλωση της Υγείας από προσωπικό κάθε ειδικότητας, από παραχώρηση βασικών λειτουργιών και υποδομών στον ιδιωτικό τομέα, από μείωση των δαπανών.

Είναι η πολιτική της συνολικής αναδιάρθρωσης υπέρ του κεφαλαίου που ακολουθεί κατά γράμμα σε όλους τους τομείς η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι η πολιτική που –παρά την πανδημία– δεν άλλαξε ούτε χιλιοστό. Για το Ε.Σ.Υ. είναι υπερ-αρκετό ένα χειροκρότημα στο μπαλκόνι στις 9.00 το βράδυ. Η Μαρία Αντουανέτα με το παντεσπάνι του λαού είναι εδώ, στην ψυχή και την καρδιά της Δεξιάς.

Αλίμονο όμως στην Αριστερά που «εκπλήσσεται» και που ζει στην ψευδαίσθηση ότι η «πανδημία οδηγεί στην ήττα των ιδεών του νεοφιλελευθερισμού περί Δημοσίου». Αλίμονο στην Αριστερά που πιστεύει ότι θα αλλάξει τα πράγματα με τη γραμμή του «μεσαίου χώρου».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα