Βαρουφάκης: «Ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει ενσωματωθεί στην ολιγαρχία»

Το μήνυμα ότι το ΜέΡΑ25 δυναμώνει και ωριμάζει έστειλε το βράδυ της Κυριακής ο γραμματέας Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα εργασιών του 1ου Διαβουλετικού Συνεδρίου του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για αυτόνομη πορεία του ΜέΡΑ25 και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ενίσχυση του κόμματος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην εξόρμηση που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δέσμευση του ΜέΡΑ25 είναι «τα κινήματα στην εξουσία, όχι οι ηγεσίες που παίζουνε βρόμικα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών», προσθέτοντας ότι «είμαστε οι συνοδοιπόροι της προόδου και θα κερδίσουμε το δικαίωμα να ξαναγίνουμε σύντροφοι κάποια στιγμή».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι το μνημονιακό τόξο πρόκειται να εξαπολύσει λάσπη και βρόμικο πόλεμο εναντίον του ΜέΡΑ25, επειδή αυτό δυναμώνει. Επανέλαβε ότι είναι χαμένη η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, «που έχει ενσωματωθεί στην ολιγαρχία».

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ, δήλωσε ότι έκαναν «βρόμικη προπαγάνδα ακόμα και προεκλογικά, λέγοντας με άνθρωπο του Σόρος», ωστόσο είπε ότι «εμείς θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο. Θα συνεχίσουμε να τους αγκαλιάζουμε με αγάπη και κατανόηση κι ας μας βλέπουν ανταγωνιστικά».

Μίλησε για την ανάγκη «παλλαϊκής ενότητας και συστράτευσης σε όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον του κόσμου» καθώς και για συμμετοχή στο κίνημα και εξωστρέφεια. 

Ο κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο, με το δεύτερο μέρος του συνεδρίου, «θα συνεχίσουμε τον εκδημοκρατισμό και την πιο βαθιά συμμετοχική διαδικασία» αλλά και «θα μιλήσουμε για το μέλλον... για την ανάγκη να υπάρξει κοινωνικοποίηση του χρήματος και των μέσων παραγωγής».

Τόνισε ότι η εξόρμηση του ΜέΡΑ25 σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό «πρέπει να είναι έντονη», ενώ έστειλε το μήνυμα ότι «είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο άλμα, για να αποκτήσει η ανυπακοή μια πιο ισχυρή φωνή μέσα στην κοινωνία».

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που έγιναν μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου θα ανακοινωθούν επίσημα σήμερα. Πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών και έπειτα από κλήρωση, η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ 25 αυξάνεται κατά 63 μέλη, ενώ δύο κληρώθηκαν και θα γίνουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.