Ηλιόπουλος: Τηλεπωλητής απλήρωτων 10ώρων ο Χατζηδάκης

Νάσος Ηλιόπουλος
EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ

Στα ύψη φαίνεται να ανεβάζει τους τόνους η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

 «Ο κ. Χατζηδάκης το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια νέα πόρτα στην καριέρα του: αυτή του τηλεπωλητή. Εμφανίζεται παντού χωρίς αντίλογο, για να μας "πουλήσει" τα απλήρωτα 10ωρα. Με επιχείρημα ότι έτσι ένας εργαζόμενος-γονιός θα έχει παραπάνω χρόνο με την οικογένειά του» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ηλιόπουλος
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Αλήθεια, κ. Χατζηδάκη, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά από κλάδους θα φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους εργαζόμενους; Η νομοθέτηση για πρώτη φορά του σπαστού ωραρίου στη μερική απασχόληση θα φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους εργαζόμενους; Το μόνο που θέλει να κάνει ο κ. Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο είναι να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα και να βάλει πλάτη στους εργοδότες που δεν επιθυμούν κανόνες και έλεγχο. Όπως, π.χ., οι τράπεζες, στις οποίες το κόμμα του χρωστάει 340 εκατ.» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε:

«Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας είναι η αύξηση στον κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό κόντρα στην εργοδοτική ανομία. Με αυτό το πλαίσιο θα δώσουμε την απεργιακή μάχη και με αυτό το πλαίσιο θα ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα