ΚΙΝΑΛ για εργασιακό: Νέες ωμές παρεμβάσεις στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

ΚΙΝΑΛ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε ανακοίνωση προέβη το ΚΙΝΑΛ για το εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή. Χαρακτηριστικά το Γραφείο Τύπου αναφέρει: «Με νέες ωμές παρεμβάσεις στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η Κυβέρνηση κατέθεσε το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή. Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις εργαζομένων, συνδικάτων, επιστημονικών οργανώσεων, για την αντίθεση της κοινωνίας, η Ν.Δ. αποκαλύπτει τον ιδεοληπτικά συντηρητικό εαυτό της και σπεύδει απροκάλυπτα να ικανοποιήσει τους εντολείς της: τα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν την ασυδοσία στους εργασιακούς χώρους».

«Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την μάχη μέσα και έξω από την Βουλή, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, για την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Με τη δέσμευση ότι όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν, αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα θα καταργηθεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας

Υπενθυμίζουμε, πως το πρωί μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας τοποθετήθηκε για το εργασιακό αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Με τσιτάτα και με μικροπολιτικές κραυγές, δεν γίνεται πολιτική. Πολιτική είναι ο εκσυγχρονισμός και η προσαρμογή στις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Όταν το σύστημα των εργασιακών ρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει, εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια και όταν σε αυτά τα σαράντα χρόνια έχουν γίνει άλματα, θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε.

Και αυτή η προσαρμογή στις νέες συνθήκες έχει να κάνει με τα δικαιώματα των γυναικών, με τον περιορισμό της δυνατότητας απόλυσης, με τη δυνατότητα να συνδυάζεται καλύτερα η επαγγελματική με την προσωπική ζωή. Όλα αυτά είναι που κάνει το εργασιακό νομοσχέδιο».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα