Χαρίτσης: Η ΝΔ θέλει μια Ελλάδα που θα παλεύει στην κούρσα προς τον πάτο

Κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ξεπερασμένο από την εποχή και καταστροφικό στο περιεχόμενό του.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο  για «αποθρασυμένη εκδοχή της εσωτερικής υποτίμησης μέσω της διάλυσης της εργασίας, που εφάρμοσε η ΝΔ πριν μια δεκαετία και είχε ως αποτέλεσμα την αφαίμαξη του παραγωγικού ιστού της χώρας από 500.000 νέους ανθρώπους με πτυχία και προσόντα».  

«Η επιτάχυνση της ανάπτυξης δεν έρχεται από το ξεθεμελίωμα των ρυθμίσεων στην οικονομία, αλλά από την ισχυροποίησή τους» επισήμανε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι «η εξατομίκευση της σχέσης εργαζόμενου-εργοδότη και η διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών με τη μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή  είναι οι πιο κρίσιμες, ιδεολογικά φορτισμένες παρεμβάσεις του νομοσχεδίου». «Εμείς θεωρούμε την εργασία κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης» αντιπαρέβαλε, κάνοντας λόγο για «μείωση του χρόνου εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού». 

χαρίτσης αλέξης
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI)

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «οργουελικού τύπου» την επικοινωνιακή προσπάθεια από τη μεριά της κυβέρνησης για να παρουσιαστεί το μαύρο του νομοσχεδίου ως άσπρο. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «υπάρχει ανάγκη ουσιαστικής ρύθμισης στην τηλεργασία, στην εργολαβική εργασία, στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, στους εργαζόμενους σε τεχνολογικές πλατφόρμες». 

«Τη στιγμή που ο πλανήτης αναζητεί μια προοδευτική απάντηση στο κοινωνικό ζήτημα της εποχής μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει μια Ελλάδα με συμπιεσμένους μισθούς, διαλυμένα ωράρια, δίχως μηχανισμούς προστασίας και εργασιακά δικαιώματα. Μια Ελλάδα που θα έχει τον ρόλο της ειδικής οικονομικής ζώνης στον νέο διεθνή καταμερισμό» κατέληξε ο  κ. Χαρίτσης.