Γεωργιάδης: Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή – Πότε ανοίγουν τα κομμωτήρια

Τα κομμωτήρια προέχει να ανοίξουν, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ

Για το πώς θα κινηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, ενώ άλλη μία φορά επέστησε την προσοχή των πολιτών, αναφέροντας πως όσο υπάρχει κινητικότητα, θα εξαπλώνεται ο ιός. Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε πως τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα, καθώς ‒όπως δήλωσε‒ το σχολικό έτος μπορεί να αναπληρωθεί, εφόσον προστεθούν ώρες, ο τζίρος που χάνεται από τις επιχειρήσεις όμως δεν αναπληρώνεται.

Τι υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Με τη σειρά του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υποστηρίζει πως το προσεχές Σάββατο ή την Κυριακή αναμένεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια, έπειτα από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί, καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, υπογραμμίζοντας πως είναι προαιρετικό.

Τι δήλωσε για το εμβόλιο

«Αδημονώ για το εμβόλιο, μακάρι να με καλέσουν από τους πρώτους να το κάνω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης ερωτώμενος για το ποια είναι η θέση του αναφορικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης το εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων, που αφορά 13 περιοχές. Η προσπάθεια αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, θα στηριχτεί με ένα ποσό ύψους 310 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» ενεργοποιείται αύριο και οι αιτήσεις θα γίνουν σταδιακά ανά περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM