Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απόλυτη προτεραιότητά μας ο προγραμματισμός του εμβολιασμού»

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς της κυβέρνησης, για το ζήτημα του εμβολιασμού.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκονταν  στο  Μέγαρο Μαξίμου.

Η συζήτηση με τους υπουργούς αφορούσε τον προγραμματισμό του εμβολιασμού του πληθυσμού της Ελλάδος από τον Covid-19, καθώς και την ενημερωτική καμπάνια.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν στην Ελλάδα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απόλυτη προτεραιότητά μας ο προγραμματισμός»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Τόνισε, επίσης, ότι στο διάστημα αυτό το Υπουργείο Υγείας πρέπει παράλληλα να εξακολουθήσει να είναι επικεντρωμένο στη λειτουργία του Συστήματος Υγείας, αφού η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά απολύτως χαλάρωση.

Επίσης, τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να πειστούν όσοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ασφάλεια του εμβολίου. Επισημάνθηκε δε ότι κρίσιμη σε αυτό τον τομέα θα είναι η συμβολή της ιατρικής κοινότητας. Η σύσκεψη προετοιμασίας θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση προκειμένου όλα να είναι έτοιμα και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός αμέσως μετά την παραλαβή των εμβολίων που, με τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM