Μπακογιάννη: «Λαμπρά έπραξε ο Δένδιας»

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί (19/4) η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αλλάξει την πολιτική σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά. Πλέον υπάρχει πλήρης ταύτιση των ελληνοτουρκικών με τα ευρωτουρκικά.

Όπως επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, τώρα ξεκίνησε να φαίνεται το αποτέλεσμα, ειδικά μετά τον Έβρο, και αυτό ενόχλησε τους Τούρκους.

 

«Κάνουν επιθετική εξωτερική πολιτική και αμφισβητούν συνθήκες που έχουν υπογράψει. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καθαρά. Θα συνεχιστεί ο διάλογος»

«Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν διάλογο. Λαμπρά έπραξε ο Δένδιας» σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγώντας πως οι δυσκολίες με τους Τούρκους δεν βρέθηκαν χθες. «Κάνουν επιθετική εξωτερική πολιτική και αμφισβητούν συνθήκες που έχουν υπογράψει. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καθαρά. Θα συνεχιστεί ο διάλογος».

Ντόρα Μπακογιάννη
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, τόνισε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως δεν πάει να δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν.

«Ως δύναμη σταθερότητας, υποστηρίζοντας το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, θα συνεχίσει τον διάλογο. Στην Τουρκία δεν αρέσει αυτό, όπως και ότι η Ευρώπη τάσσεται υπέρ της Ελλάδας» είπε. Και συνέχισε: «Αυτό που ψάχνουμε είναι να συμφωνήσουμε στους κανόνες τους παιχνιδιού.

«Αυτό που ενόχλησε την Τουρκία είναι ότι ο Νίκος Δένδιας είπε ξεκάθαρα ότι οι διαφορές μας είναι ευρωτουρκικές»

Οι Τούρκοι αρνούνται τους κανόνες του παιχνιδιού». Εκτίμησε, επίσης, ότι αν οι Τούρκοι αποφασίσουν ότι δεν τους συμφέρει αυτή η πολιτική και έχουν απέναντί τους τη διεθνή κοινότητα, πιθανότατα θα αλλάξουν στάση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξήγησε πως αυτό που ενόχλησε την Τουρκία είναι ότι ο Νίκος Δένδιας είπε ξεκάθαρα ότι οι διαφορές μας είναι ευρωτουρκικές. «Αυτό φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία. Δεν μπορεί οι Τούρκοι να υψώνουν τους τόνους και να περιμένουν να μείνουμε μουγγοί».