Θεοχάρης: Στην Ελλάδα για διακοπές με την κάρτα εμβολιασμού του NHS

λεωφορείο
(EUROKINISSI/ ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ)

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε πως η Ελλάδα θα επιτρέψει στους Βρετανούς να ταξιδέψουν στη χώρα χρησιμοποιώντας την κάρτα εμβολιασμού του Εθνικού Συστήματος Yγείας (NHS).

Μάλιστα υποστήριξε πως η χώρα μας είναι χαρούμενη που δέχτηκε την κάρτα εμβολιασμού του NHS, καθώς έτσι μπορεί να αποφευχθεί η υποχρέωση ενός ακριβού μοριακού τεστ Covid για τα hotspot των διακοπών της Μεσογείου.

χαρης θεοχάρης
(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ )

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών στο Κανκούν του Μεξικού, ο Έλληνας υπουργός είπε ότι το έγγραφο του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας θα είναι αποδεκτό την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ε.Ε. αναπτύσσουν ψηφιακά διαβατήρια υγείας.

«Μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να αποκτήσει ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού, έχουμε δει τις κάρτες του βρετανικού Συστήματος Υγείας, όπου αναγράφονται οι δύο ημερομηνίες ραντεβού για τον εμβολιασμό και τις αναγνωρίζουμε, τις αποδεχόμαστε» υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου Covid-19 θα εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα εάν έχουν αρνητικό μοριακό τεστ PCR, ενώ θα πραγματοποιούνται επίσης τυχαία τεστ Covid στα αεροδρόμια της χώρας.

O Έλληνας υπουργός υποστήριξε επίσης ότι θα εξετάσει την αποδοχή φτηνότερων και ταχύτερων τεστ αντιγόνων μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ακόμη ότι «η Ελλάδα αντιμετώπισε το θέμα της πανδημίας της νόσου Covid καλύτερα από άλλες χώρες. Οι αριθμοί μας βελτιώνονται κάθε εβδομάδα, κάτι που δείχνει ότι ο εμβολιασμός έχει αποτελέσματα».

Στον Χάρη Θεοχάρη το βραβείο Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management από το WTCC

Το βραβείο Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management παρέλαβε επίσης ο υπουργός Τουρισμού κατά την εκδήλωση στο Κανκούν του Μεξικού.

Σχολιάζοντας τη βράβευση της Ελλάδας από το WTCC, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε τα εξής:

«Νιώθω μεγάλη τιμή γι’ αυτή την εξαιρετική –και εξαιρετικά ουσιαστική– διάκριση για την Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, διότι μου προσφέρει την ευκαιρία, υπό την ιδιότητά μου ως υπουργού Τουρισμού, να δεχτώ αυτό το βραβείο εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εκ μέρους ολόκληρης της πατρίδας μου.

Με το Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management βραβεύεται ολόκληρος ο ελληνικός τουριστικός κλάδος. Το WTCC αναγνωρίζει την προσπάθεια –την υπερπροσπάθεια καλύτερα– με την οποία οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες και όλοι όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών συνέβαλαν σε μια άνευ προηγουμένου επιτυχία για την Ελλάδα. Πετύχαμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε ζωντανό το εθνικό τουριστικό προϊόν κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανώς δύσκολης περιόδου. Και ταυτόχρονα πετύχαμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η υγειονομική ασφάλεια μπορεί να επιτευχθεί. Και η ασφάλεια μπορεί με τη σειρά της να καταστήσει εφικτά τα ταξίδια, ακόμη και υπό συνθήκες πολιορκίας από την πανδημία.

Χάρης Θεοχάρης
ΠΗΓΗ:EUROKINISSI

Παραλαμβάνοντας το σπουδαίο αυτό βραβείο, εκπροσωπώντας τη χώρα μου, νιώθω πιο κοντά από ποτέ σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που εργάζεται στην εθνική τουριστική βιομηχανία, σε κάθε συμπολίτη μου που μοχθεί καθημερινά ώστε η Ελλάδα να δικαιώνει κατά τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες όλων όσοι την επισκέπτονται ή σκοπεύουν να την επισκεφτούν από κάθε γωνιά της γης.

Το Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management αποτελεί πιστοποίηση ότι η Ελλάδα είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός, με υποδειγματική εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων, με πρωτότυπες και καινοτόμες λύσεις, με απαράμιλλο επίπεδο φροντίδας για κάθε ταξιδιώτη, για κάθε οικογένεια ή συντροφιά τουριστών. Με τη σημερινή βράβευση επισφραγίζεται ότι το "brand name Ελλάδα" δεν έχει αναδειχτεί τυχαία σε συνώνυμο της ασφάλειας και των ξέγνοιαστων διακοπών».