Κικίλιας: Αίρεται από αύριο η αναστολή αδειών για τους υγειονομικούς

Βασίλης Κικίλιας ενημέρωση πανδημία
© (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με γρήγορους ρυθμούς τρέχει το πρόγραμμα «Ελευθερία» και τα στοιχεία μας κάνουν να αισιοδοξούμε, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως σήμερα θα αγγίξουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 2,6 εκατ. πολίτες, ποσοστό 24,59% και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1,3 εκατ. πολίτες, ποσοστό 13%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση στην ΕΕ στους εμβολιασμούς ανά 100.000 πληθυσμού και στην 8η θέση στους 27 της ΕΕ σε ό,τι αφορά το ποσοστό πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Είναι εμφανές ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και κάθε μέρα που περνάει ενισχύεται το τείχος ανοσίας», είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφέρθηκε επίσης στην επιχείρηση «γαλάζια ελευθερία» για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών και τόνισε ότι ήδη σε 32 νησιά έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός κατά της covid-19 των κατοίκων τους.

Κατέληξε ευχαριστώντας το υγειονομικό προσωπικό με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, τονίζοντας ότι σήμερα τιμάμε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στηρίζοντας το ΕΣΥ. Υπογράμμισε ότι από αύριο προχωρά η άρση αναστολής αδειών του υγειονομικού προσωπικού και με προγραμματισμό θα λειτουργήσουν όλες οι μονάδες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Τιμάμε τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση δίνουν το μεγάλο αγώνα για τη ζωή. Μαζί με τους γιατρούς έχουν συντελέσει να μείνει όρθιο το ΕΣΥ και να μην καταρρεύσει. Τους ευχαριστούμε και τους τιμούμε».

Αναλυτικότερα ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

«Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή. Σήμερα αλλά και κάθε μέρα τιμάμε τους ανθρώπους μας που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά το μεγάλο αγώνα για τη ζωή.

Όλους αυτούς που σε συνεργασία με τους γιατρούς μας και όλους τους επαγγελματίες υγείας έχουν συντελέσει να πετύχουμε κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο: Να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, με συστήματα Υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας.

Με απόφασή μου και μετά από 6 μήνες συγκλονιστικής προσπάθειας, προχωράμε από αύριο 13 Μάϊου στην άρση της αναστολής κανονικών αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία), του ΕΚΕΑ, ΤΟΥ ΙΦΕΤ, της ΕΚΑΠΥ, των Κεντρικών Υπηρεσιών των ΥΠΕ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα