Κικίλιας: Έξι υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία
© (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την αναβαθμισμένη Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (ΕΚΑΣΚΑΠ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η ΚΕΜ ενισχύθηκε με έξι κλίνες, έξι νεογνικούς-παιδιατρικούς αναπνευστήρες, τρεις θερμοκοιτίδες, αντλίες χορήγησης φαρμάκων, συστήματα στήριξης αντλιών, κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και φορητά οξύμετρα, με δωρεά της Nestle Ελλάς.

Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας

Έτσι, αναπτύχθηκαν τρεις νέες κλίνες ΜΕΘ και αναβαθμίστηκαν πλήρως οι άλλες τρεις κλίνες της Μονάδας, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πλήρως λειτουργικές έξι υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο.

«Είναι όλες αναβαθμισμένες και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, στο μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες στα παιδιά μας. Θυμίζω ότι επανεκκινήσαμε αυτή τη Μονάδα και ξανανοίξαμε την Παιδοκαρδιοχειρουργική. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, θα την ενισχύσουμε και θα την καταστήσουμε ανεξάρτητη και αυτόνομη», επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας πως η πανδημία, δοκίμασε όλη την ελληνική κοινωνία, ενώ ανέδειξε και τους ιδιώτες, τις εταιρείες και τους φορείς που θέλησαν να βοηθήσουν και να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Θα συνεχίσουμε έτσι και θα έχουμε πάντα ως “φάρο” και κέντρο της πολιτικής μας προσπάθειας, τον άνθρωπο. Και ειδικά αυτούς τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν ή δεν έχουν» ατέληξε ο Β. Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2020, με ενέργειες του υπουργού Υγείας, ξεκίνησε η πλήρης επαναλειτουργία του ΕΚΑΣΚΑΠ, στο οποίο πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα δύο τακτικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά και βρέφη, ενώ τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Το Κέντρο λειτουργεί με 4 καρδιοχειρουργούς, 6 εντατικολόγους, 23 εξειδικευμένους νοσηλευτές και 3 αναισθησιολόγους

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων, διαπίστωσε την άρτια λειτουργία του και έδωσε συγχαρητήρια στο υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, καθώς και στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως εταιρεία που μπορούμε να συνεισφέρουμε στον τομέα Υγείας της χώρας μας και που σήμερα μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους υγειονομικούς, όλο το προσωπικό της χώρας για την προσπάθεια που κάνουν, ειδικά τους τελευταίους μήνες, και προστατεύουν πραγματικά το πιο σημαντικό αγαθό όλων μας».

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για τη στήριξή του και τη βοήθειά του «έτσι ώστε να ενισχυθεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσουμε να καταφέρουμε να ανοίξουμε τις επιπλέον κλίνες, οι οποίες είναι χρήσιμες και καλύπτουν όλα τα παιδιά της χώρας, καθώς επίσης και παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα