Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» - Πέτσας: Εντάσσονται έργα ύψους 50 εκατ. ευρώ

Στέλιος Πέτσας για «Αντώνης Τρίτσης»
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Τη σημαντική επιτάχυνση ένταξης έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών σηματοδοτεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, με την οποία εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έργα συνολικού ύψους 50.677.093,84 ευρώ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, εντάσσονται συνολικά 21 πράξεις που αφορούν, μεταξύ άλλων: 

  • Πέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού 23,76 εκατ. ευρώ στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον», όπως το έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποχέτευσης και ακαθάρτων και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Βέροιας, ύψους 6,8 εκατ. ευρώ.
  • Πέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού 12,75 εκατ. ευρώ στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», όπως το έργο για την ανάπτυξη της υπαίθρου και την αγροτική οδοποιία του Δήμου Νέστου, ύψους 5,98 εκατ. ευρώ. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Εντάσσουμε συνεχώς νέα έργα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας και επιταχύνουμε την περιφερειακή ανάπτυξη».

Στέλιος Πέτσας
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η επίσκεψη του Πέτσα στα Χανιά

Υπενθυμίζουμε πως προ ολίγων ημερών ο Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε τα Χανιά, όπου συνομίλησε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη για τις προτάσεις του δήμου για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».  

«Τα Χανιά δεν είναι μόνο μια πόλη με ιστορία, αλλά γράφει ιστορία και σήμερα, με πρωθυπουργό από εδώ, πολιτικό δυναμικό με πολύ μεγάλο εκτόπισμα και μια φιλόδοξη δημοτική αρχή, που είδα ότι έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Και τέτοιου είδους σχέδια φυσικά έχουν αρωγό το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ως υπουργείο είναι μεγάλα, δεν είναι περιορισμένα, μπορεί όμως να έχουμε τη συνέργεια που χρειάζεται και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είναι το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να δώσουμε φτερά και όχι να ψαλιδίσουμε τις προσδοκίες που έχει η δημοτική αρχή όταν παρουσίασε ένα τόσο φιλόδοξο σχέδιο 60 εκατομμυρίων ευρώ» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα