Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός για την εκδήλωση της Fraport

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα  ο πρωθυπουργός προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 Αεροδρομίων διαχείρισης της Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

 

Το έργο παραδίδεται έξι μήνες νωρίτερα από τα προβλεπόμενα, καθώς η επένδυση της Fraport Greece, μια κοινή εταιρεία της Fraport Γερμανίας και του Ομίλου Κοπελούζου με μεθοδικότητα και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας, ολοκλήρωσε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ύψους 440 εκατ. ευρώ μεταμορφώνοντας τα 14 αεροδρόμια σε πραγματικά στολίδια των ελληνικών αερομεταφορών.

αεροδρόμιο Μακεδονία
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ)

Πρόκειται για μία επένδυση που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι εργασίες στα αεροδρόμια δε σταμάτησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα τρία πρώτα χρόνια παρά την υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας σε δυσχερείς συνθήκες που για να ξεπεραστούν απαιτούσαν υψηλή τεχνογνωσία και γρήγορα αντανακλαστικά. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.

Η επένδυση περιλάμβανε την κατασκευή πέντε νέων σύγχρονων αεροσταθμών, πέντε επεκτάσεις, τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, την κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών και την ανακαίνιση 12 διαδρόμων αποπροσγείωσης. Επιπρόσθετα, όλα τα αεροδρόμια διαθέτουν πλέον μοντέρνα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και ανίχνευσης εκρηκτικών.

«Μακεδονία»: Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο διαχείρισης της Fraport Greece

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο διαχείρισης της Fraport Greece για την αναβάθμιση του οποίου επενδύθηκαν 100 εκατ. ευρώ, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, διαθέτει έναν νέο τερματικό σταθμό ο οποίος συνδέεται με τον προϋπάρχοντα με αερογέφυρες. Με αυτό τον τρόπο διπλασιάστηκε η συνολική έκταση των αεροσταθμών του αεροδρομίου.

Νέοι χώροι check-in, διπλάσιες πύλες αναχώρησης, νέα καταστήματα εστίασης και αγορών συνθέτουν ένα αεροδρομικό περιβάλλον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα δημοφιλέστερα αεροδρόμια της Ευρώπης.