Παπαθανάσης: Μέσω και του e-katanalotis τα ραντεβού για παραλαβή προϊόντων

Για τα νέα δεδομένα στη λειτουργία της αγοράς μίλησε ο Νίκος Παπαθανάσης, ενώ στάθηκε και στο δώρο των Χριστουγέννων

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μίλησε σε εκπομπή του Mega για τη λειτουργία των καταστημάτων μέσω click away καθώς και για τα νέα δεδομένα στα οποία πρέπει να προσαρμοστούν οι καταστηματάρχες. «Να ξεκαθαρίσουμε πως το λιανεμπόριο δεν άνοιξε, αλλά δίνουμε τη δυνατότητα παραλαβής προϊόντων έξω από το κατάστημα. Είναι λοιπόν μια αποσυμφόρηση των ταχυμεταφορών», δήλωσε ο υπουργός. Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε πως για όσα καταστήματα δεν διαθέτουν e-shop, υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικών παραγγελιών. Ειδικότερα, οι καταστηματάρχες και οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis, μέσω της οποίας μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού για την παραλαβή των προϊόντων.

Ο υπουργός δήλωσε μάλιστα «πως πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν άνοιξαν τα φυσικά καταστήματα».

Τι ισχύει με το λιανεμπόριο

«Έχοντας αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας πως μπορούσαν να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, όπου και μπορούν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Αυτή τη στιγμή αυτά που “τρέχουν” είναι προγράμματα ΕΣΠΑ. Θα έρθει και η Επιστρεπτέα προκαταβολή 5, αλλά και η 6η, να φτάσουμε ως εκείνο το σημείο, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, και να δούμε εκ νέου την κατάσταση», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης ερωτηθείς για ενδεχόμενο κούρεμα χρεών σε επιχειρήσεις.

Τι ισχύει για το δώρο Χριστουγέννων

Τέλος, αναφορικά με το δώρο Χριστουγέννων ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως «η πολιτεία θα καταβάλει το χρηματικό ποσό και, από κει κι έπειτα, οι εργοδότες θα καταβάλουν αντίστοιχα το ποσό που αντιστοιχεί στους εργαζομένους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM