Σταμπουλίδης: «Το click away θα λειτουργήσει κανονικά από Δευτέρα»

Σταμάτησε η εφαρμογή του click away μία εβδομάδα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

«Για λίγες μέρες έχει τεθεί σε αναστολή το click away, καθώς θα λειτουργήσει ξανά από Δευτέρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στο Mega.

Ο ίδιος, ερωτηθείς για το αν ωφελεί το «πάγωμα» της αγοράς για μία μόνο εβδομάδα, δήλωσε πως «χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό χώρο, προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια». «Νομίζω ότι αυτό θα φανεί στην πράξη ότι αποδίδει ως μέτρο», πρόσθεσε.

Ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως το click away είναι «μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις, να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις καταναλωτικές ανάγκες και να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα έσοδο, πέρα από τη στήριξη που δέχονται από το κράτος». Στο ερώτημα αν αλλάζει κάτι στην επιδημιολογική κατάσταση με το κλείσιμο της αγοράς για μία εβδομάδα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου τόνισε πως «περιορίζουμε την κινητικότητα. Αυτή είναι η λογική και αυτό θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στο ασφαλές άνοιγμα των σχολείων».

Για το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών ο κ. Σταμπουλίδης δήλωσε πως «η βούληση είναι να επιστρέψουμε όπως ήμασταν πριν από το lockdown».

«Καθημερινά συλλέγουμε δεδομένα. Θα δούμε πώς κινείται η νόσος στην αγορά και αναλόγως θα πράξουμε», δήλωσε ο ίδιος ερωτηθείς για το αν υπήρξε κάποια εισήγηση των λοιμωξιολόγων μετά τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

«Το click in shop επί της ουσίας είναι άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν υπάρχει σενάριο να λειτουργήσει από τη Δευτέρα. Δεν εφαρμόστηκε, είναι το επόμενο βήμα όταν έρθει η ώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις», κατέληξε ο κ. Σταμπουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM