Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Πώς άλλαξε όλη της η ζωή σε μια στιγμή (video)

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πολιτική -επί της ουσίας- ομοφωνία.

Αναμένεται, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο, να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από 260, 266 για την ακρίβεια, αρχής γενομένης απ' την ερχόμενη Τετάρτη.

Ορισμένοι εικάζουν ότι θα ξεπεράσει ακόμα και τον Κάρολο Παπούλια, που ήταν καθολικής αποδοχής για τον προεδρικό «θώκο». Σε τέτοια βέβαια περίπτωση, θα πρέπει να έχει περισσότερες από 270 και πλέον ψήφους, κάτι που δεν φαίνεται πιθανό.

Μια γυναίκα, όπως επίσης εξηγήσαμε στο who is who της, με μακρά ιστορία στο δικαστικό σώμα. Όπως εξάλλου και όλη της η οικογένεια. Μια γυναίκα με φυσιολογική ζωή, που ενδεχομένως περίμενε, όπως τονίζουν πληροφορίες εκ των έσω «εδώ και δυο-τρεις μήνες», την ανακοίνωση του ονόματός της απ' το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλη της η ζωή άλλαξε σε μια στιγμή 

Η κ. Σακελλαροπούλου, όμως, όσο κι αν είχε υποψιαστεί πως θα «θορυβήσει» -για καλό ασφαλώς λόγο- το πανελλήνιο, σε καμία περίπτωση, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, «δεν μπορούσε να φανταστεί το πανδαιμόνιο που θ' ακολουθούσε έπειτα απ' την ανακοίνωση του ονόματός της διά στόματος πρωθυπουργού».

Ήταν η στιγμή που άλλαξε όλη της τη ζωή, η προχθεσινή. Μέσα σε λίγη ώρα, τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπάνε ασταμάτητα, ενώ λίγες μόνον ώρες χρειάστηκαν μέχρι ν' αποφασίσει να απενεργοποιήσει ή να διαγράψει (;) - η πλάστιγγα γέρνει προς το δεύτερο - τον λογαριασμό της στο Facebook.

Ήδη ο Τύπος ψάχνει την κόρη της για συνέντευξη, καθώς η μαμά της είναι πρόσωπο καθολικής αποδοχής και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα εκλεγεί.

Πώς νιώθει η ίδια; Ασφαλώς ενθουσιασμένη, αφού πρόκειται για μια «ζωτική, γεμάτη ενέργεια προσωπικότητα. Αντιλαμβάνεται, όμως, εξίσου και τα καθήκοντα και τις ευθύνες που συνεπάγεται αυτό το πόστο. Ειδικά σε μια τόσο καίρια χρονική στιγμή για την Ελλάδα».

Η αλήθεια είναι πως οποιοσδήποτε, στη θέση της, ακόμα κι αν είχε φανταστεί τι θα συνέβαινε με το που θα επισφραγιζόταν από επίσημα χείλη η υποψηφιότητά του, το γεγονός, ωστόσο, πως πρόκειται για γυναίκα στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, διαφοροποιεί τα πάντα. Και μόνο το ότι «κλείδωσε» το Facebook λέει πολλά για το τι τής συνέβη σε μία μόνο στιγμή. Όταν ο πρωθυπουργός, αργά προχθές το βράδυ, αποφάσισε επισήμως να την προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM