«Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου»: Ηθοποιοί κατά της αστυνόμευσης στα ΑΕΙ

Το πετυχημένο μικρό βίντεο που δημιούργησαν Έλληνες ηθοποιοί κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Με ένα έξυπνο φιλμ, ονόματι «Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου», που αναρτήθηκε χθες στο YouTube, Έλληνες ηθοποιοί τάσσονται κατά της σύστασης Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε από την πρωτοβουλία «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια», ήδη μετράει πάνω από 108.772 προβολές. Στο βίντεο, ο καθηγητής (Χρήστος Στέργιογλου) διαβάζει τα επίμαχα άρθρα για τη σύσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και οι τέσσερις φοιτητές που παρακολουθούν τη διάλεξη, η οποία πραγματοποιείται σε ένα αμφιθέατρο, σχολιάζουν είτε ψιθυριστά είτε κάνοντας ομοιοκαταληξίες, αλλά εκείνος δεν τους λαμβάνει υπόψη του και συνεχίζει την ανάγνωση των άρθρων. Το εξαιρετικό βίντεο έχει τίτλο «Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου».

Η ανάρτηση της πρωτοβουλίας «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

«Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την παιδεία. Με αφορμή αυτό το κομβικό γεγονός, ένα σημείο καμπής σε μια ιστορία δύο αιώνων της πανεπιστημιακής ζωής στην Ελλάδα, αναρωτιόμαστε: σε τι αμφιθέατρο θα επιστρέψουμε με το τέλος της πανδημίας; μάλλον στο Αμφιθέατρο του Παραλόγου!» αναφέρει στην ανάρτησή της η πρωτοβουλία «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια».

«Αυτές τις δύσκολες ώρες για τα ελληνικά πανεπιστήμια, ο κόσμος του πολιτισμού, παρότι στενάζει κι αυτός από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας και των κυβερνητικών επιλογών, ήρθε να σταθεί δίπλα μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην περιγραφή.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια», «κινηματογραφιστές, ηθοποιοί και καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός βίντεο που αναδεικνύει το πανεπιστήμιο ως αυτό που είναι και όχι αυτό που δείχνουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ: χώρος έρευνας, διδασκαλίας, διαλόγου, επαγγελματικής ευσυνειδησίας και συνομιλίας με την κοινωνία, χώρος που εμπνέει ανθρώπους με τη φλόγα της ελευθερίας, της δημιουργίας και της προσφοράς ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Το Αμφιθέατρο του Παραλόγου παραμονεύει, ας μην το αφήσουμε να κυριαρχήσει!».

Δείτε το βίντεο:

Υλοποίηση: Αλέξης Αλεξίου, Αλεξάνδρα Ανδρούσου, ΑΝΜΑΡ, Άκης Γουρζουλίδης, Χρήστος Δούρος, Νίκος Έξαρχος, Ειρήνη Θεοδωροπούλου, Χρήστος Καραμάνης, Κόρα Καρβούνη, Τάκης Καρδάσης, Βασιλική Γιολάντα Κήτα, Νίκος Κορωνίδης, Φανή Κουντούρη, Χριστίνα Λαρδίκου, Μανώλης Μανουσάκης, Ειρήνη Μίχα, Νίκη Μπίζου, Αφροδίτη Νικολαΐδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Ρουχίτσας, Αντιγόνη Ρώτα, Ναταλία Σουίφτ, Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Στέργιογλου, Κώστας Στυλιανού, Γιώργος Τασιούλας, Θανάσης Τότσικας, Γιώργος Φουρτούνης, Λάμπης Χαραλαμπίδης, Ελίνα Ψύκου. Ειδικές ευχαριστίες στον Φοίβο Δεληβοριά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM