Ε όχι και ουδείς αναντικατάστατος! Σαν τον Freddie Mercury κανείς!

Πέρασαν κιόλας 29 χρόνια. 29 χρόνια που η φωνή του σταμάτησε να αντηχεί. Πλέον τον απολαμβάνουμε ηχογραφημένο. Ακόμη κι έτσι, η φωνή του είναι βελούδινη και η συγκίνηση που προκαλεί σε συνδυασμό τις υπέροχες μελωδίες που παράλληλα μπορούσε να συνθέσει, είναι μεγαλειώδης.

Ο Freddie Mercury δεν ήταν ένας συνηθισμένος καλλιτέχνης. Ο ίδιος χαρακτήριζε τον εαυτό του μία μουσική πόρνη, αλλά την ίδια ώρα ήθελε να τον αποκαλούν Βασίλισσα. Διότι ποσώς τον ένοιαζε το γένος προσδιορισμού του.

Οι QUEEN γεννήθηκαν όταν κατάφερε να πείσει τρεις ακόμη καλλιτέχνες να τον ακολουθήσουν στο ιδιότροπο μουσικό μονοπάτι που ήθελε να ακολουθήσει. Ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. «Εγώ αποφασίζω, εσείς εκτελείτε! Αν θέλω να συνδυάσω όπερα με ροκ θα κάνετε ότι σας λέω! Γκάγκα;»

Ούτε οι τρεις συνοδοιπόροι του, Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Τζον Ντίκον ούτε οι μάνατζέρ του συμφωνούσαν με τις μουσικές ιδιορρυθμίες του, αλλά το κοινό παραληρούσε. Και όταν το κοινό σε ακολουθεί πιστά, τότε κάτι κάνεις σωστά.

Η μεγάλη μπάντα που ο ίδιος γέννησε δεν έμεινε ενωμένη μέχρι να πεθάνει όπως ισχυριζόταν, αλλά έγραψε μουσική ιστορία και θα εξακολουθεί να γράφει στον αιώνα τον άπαντα.

Κατά πολλούς, οι Queen είναι το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα όλων των εποχών, ή έστω μοιράζεται την κορυφή με τους Led Zeppelin και τους Deep Purple. Ο Φρέντι Μέρκιουρι πέθανε στις 24 Νοεμβρίου του 1991 από πνευμονία, καθώς ο επιβαρυμένος από το AIDS οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντέξει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

JOE STRUMMER 21/8/1952 – 22/12/2002: Μια καρδιά που ποτέ δεν σταματά


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM