Έγραψε ιστορία ο Tσιτσιπάς - Στον τελικό του Roland Garros

Τσιτσιπάς
twitter

Ακόμα μια χρυσή σελίδα στην αθλητική του ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ και θα βρεθεί για πρώτη φορά στο τελικό του roland garos. O 22χρονος τενίστας ήταν εκπληκτικός σε ακόμα ένα ματς, αν και πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα.

Ξεκίνησε φουριόζος από την προηγούμενη αναμέτρηση και με σχετική άνεση πήρε το πρώτο σετ 6-3. Στο δεύτερο σετ αν και ο αντίπαλος του ξεκίνησε πολύ δυνατά και έκανε το 3-0, ο Στέφανος κράτησε τη συγκέντρωσή του και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να κερδίσει 6 σερί games και να πάρει το σετ.

Στέφανος
Facebook

Πήγε να το χάσει μόνος του

Και εκεί που όλοι πιστέψαμε ότι θα ήταν μία σχετικά εύκολη πρόκριση στον τελικό, η έλλειψη συγκέντρωσης στο τρίτο και στο τέταρτο σετ σε συνδυασμό με την καλύτερη απόδοση του Ζβέρεφ αλλά και το φιλέ που έπαιζε άσχημα παιχνίδια στον Έλληνα τενίστα ήταν ικανά για να κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι και να πιστέψουμε ότι το όνειρο να δούμε στον τελικό το Στέφανο, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Στο τέλος όμως ο Στέφανος με ψυχή και αποφασιστικότητα, με αδιανόητη ωριμότητα και ηρεμία που τον διακατέχει στο συγκεκριμένο τουρνουά, έδειξε την ανωτερότητά του απέναντι στο αντίπαλό του και κλείνοντας με άσσο κατάφερε να γράψει το 6-3, να πάρει το σετ και το εισιτήριο για τον τελικό.

Tένις
twitter

Και τώρα Ναδάλ ή Τζόκοβιτς

Το παραμύθι θα ολοκληρωθεί την Κυριακή για το Στέφανο και μένει να δούμε αν θα έχει happy end ή όχι. Απέναντί του θα έχει να αντιμετωπίσει ή «τον βασιλιά του χώματος» Ραφαέλ Ναδάλ ή το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς που αγωνίζονται μεταξύ τους αυτή την ώρα στον δεύτερο ημιτελικό. Η αποστολή του Στέφανου δεν θα είναι εύκολη, καθώς ο Ναδάλ είναι αήττητος σε τελικούς στο χώμα και ο Τζόκοβιτς αν και δεν είναι στη καλύτερη κατάσταση, παραμένει ο κορυφαίος στον κόσμο. Το σίγουρο είναι ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στον τελικό, ο Στέφανος έχει καταφέρει να γράψει ιστορία καθώς στα 22 του χρόνια θα βρεθεί στο τελικό σε μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο τένις.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα