Στέφανος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη : Δυο πολύτιμοι Έλληνες που πρέπει να προστατεύσουμε

Τσιτσιπάς Σάκκαρη
ΙΓΚΑ ΣΒΙΟΝΤΕΚ (EUROKINISSI)/ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΒΕΡΕΦ

Μου αρέσει το τένις … Αλλά δεν ξέρω τένις… Λεπτομέρειες , κανονισμούς, μυστικά του αθλήματος. Όπως επίσης, έχω δει πολλούς αγώνες τένις αλλά δε θυμάμαι να έχω αναστείλει κάποια δραστηριότητα τα μου για να παρακολουθήσω έναν αγώνα του μεγάλου Μπιορν Μποργκ ή του τεράστιου Μπόρις Μπέκερ… Αντίθετα έχω μεταθέσει – πολύ συχνά –  δραστηριότητες, για χάρη του ποδοσφαίρου, ή του μπάσκετ …

Μπορεί να έχασα όλα αυτά τα χρόνια που δεν εντρύφησα – και – στο τένις γιατί τώρα που τα Ελληνόπουλα, ο Στέφανος κι η Μαρία, μαγεύουν τον πλανήτη, ‘’κολλάω’’ κι εγώ, ‘όπως όλη η Ελλάδα, πανηγυρίζω τους θριάμβους και ‘’σφίχτηκα’’, όταν η ψυχρή κι ανέκφραστη Τσέχα πήρε το match point από τη Μαρία Σάκκαρη, αλλά δεν έγινα αίφνης αναλυτής της αντισφαίρισης. Και δεν ξέρω τίποτα άλλο παρά τη χαρά που με κάνει μα αισθάνομαι ο Στέφανος Τσιτσιπάς που τον βλέπω να μεγαλουργεί, την ίδια ώρα που γράφω τούτες τις γραμμές που επίτηδες διάλεξα να ολοκληρώσω πάνω στον αγώνα του με τον Σβέρεφ, ρισκάροντας μήπως και αποκαθηλωθεί το θριαμβογράφημα που είχα στο μυαλό μου όταν το ξεκινούσα .

Γιατί στην πραγματικότητα δε με νοιάζει το αποτέλεσμα.

Γιατί  θέλω μονάχα να μιλήσω για δυο τεράστιους Έλληνες αθλητές, ως απλός φίλαθλος αλλά αμύητος στο τένις. Θέλω να γράψω για το καμάρι που νιώθω για τη Μαρία Σάκκαρη κι ας έχασε στον ημιτελικό του  πιο ακριβοθώρητου τενιστικού τουρνουά στον κόσμο . Θέλω να περιγράψω στο χαρτί την κραυγή που έβγαλα, λίγο πριν, που ο Στέφανος γονάτισε το μεγάλο αντίπαλο του – από τις λίγες φορές που το γραφτό μοιάζει αδύναμο.

Αυτοί οι δυο σύγχρονοι Έλληνες θεοί μου φούσκωσαν τα στήθια από χαρά και καμάρι. Και δεν θα μπω στην κουβέντα ‘’γιατί έχασε η Σάκκαρη’’ όπως έκαναν μερικοί αναλυτάδες που τάχα ‘’ήξεραν τένις’’ από παλιά. Θέλω μονάχα να υπερασπιστώ το ρόλο αυτών των δυο τιμημένων παιδιών, ως συμβόλων,  ως φωτεινών φάρων και να μην ακούσω να εργαλειοποιούνται χωρίς τη θέληση τους σε κάποια κομματική ντιρεκτίβα.

Ας πάψουμε, επιτέλους να καταστρέφουμε ότι πολύτιμο, σε πρόσωπο ή κατάσταση μας δίνει η καλή μοίρα τούτης της μικρής μα ευλογημένης χώρας…