Οι Γάλλοι «μπουστάρουν» Θεσσαλονίκη και Όλυμπο: στο ταξιδιωτικό top 20 για το 2020 (pics)

Να σας πω ότι δεν το χάρηκα, ψέματα θα είναι! Στους 20 προτεινόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς του 2020 κατατάσσει τη Θεσσαλονίκη και τον Όλυμπο το, uber alles, δημοφιλές ταξιδιωτικό portal της Γαλλίας Routard.com.

Η Θεσσαλονίκη ως city break προορισμός -τύπου «κάνε ένα διάλειμμα και δες την»- μαγνητίζει.  Ο αρχισυντάκτης του site αποφάσισε να συμπεριλάβει τα δύο hot spots της χώρας στα κορυφαία -στα top του στο κόσμο- αφού προηγουμένως τα επισκέφτηκε.

Το ταξίδι εξοικείωσης, να σας πω εδώ, διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την εταιρεία Marketing Greece.

TIP

To Routard.com επισημαίνει πόσο υπέροχα στολισμένη είναι η συμπρωτεύουσα, ενώ σχετικά με το μυθικό «βουνό των Θεών», τον Όλυμπο, δίνει έμφαση στην ιστορική και πολιτισμική σημασία του.

Συμπρωτεύουσα 

 

Το ταξίδι εξοικείωσης για το  portal Routard.com, που εκπροσώπησε ο αρχισυντάκτης του Jean-Philippe Damiani, περιλάμβανε φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη και ξενάγησή του στα σημαντικότερα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της πόλης. Eπίσης, όπως πληροφορούμαστε, γνωριμία με το κέντρο και την αγορά της πόλης. Η διαδρομή από το λιμάνι μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το Λευκό Πύργο ήταν μια πρώτη επαφή του επισκέπτη με το μνημειακό στοιχείο της Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί διαχρονικά μεσογειακή κοιτίδα ιστορίας και πολιτισμού.

 Πιερία 

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού εξοικείωσης ήταν η Πιερία, όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση του Γάλλου δημοσιογράφου στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Ακολούθησε περιήγηση στα μονοπάτια του μυθικού βουνού του Ολύμπου, έναν τόπο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, καθώς και γνωριμία με τη γαστρονομία και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.