Τα 10+2 ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης

Μαδέρα
© europeanbestdestinations.com

Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών, μια ανάσα μακριά που λένε, και παρά τις όποιες σκοτούρες και τα παρελκόμενα της πανδημίας, αυτό το καλοκαίρι είμαστε λιγάκι πιο αισιόδοξοι πως θα απολαύσουμε τον ήλιο και την θάλασσα με περισσότερη ξεγνοιασιά σε σχέση με πέρσι.

Και πιθανόν αυτό είναι αλήθεια, γιατί πραγματικά το έχουμε τόσο μα τόσο ανάγκη αυτή τη φορά. Και τι καλύτερο από αποφόρτιση σε ένα παραδεισένιο και παράλληλα, ασφαλή προορισμό (εντός ή εκτός Ελλάδας);

Για αυτό λοιπόν, ο οργανισμός για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations, συνέταξε μια λίστα με τους πιο ασφαλείς προορισμούς στην Ευρώπη για το καλοκαίρι του 2021, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τρία ελληνικά νησιά, και μας προτρέπει έμμεσα να κάνουμε τη σωστή επιλογή φέτος. 

Αναλυτικά η λίστα του European Best Destinations

Μαδέρα, Πορτογαλία

Γνωρίζατε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Μαδέρα θα έχουν εμβολιαστεί; Θα είναι έτοιμοι να σας καλωσορίσουν στις καλύτερες συνθήκες για ασφαλείς και ψυχαγωγικές διακοπές στο νησί που απονεμήθηκαν τον τίτλο του πιο «όμορφου νησιού» στον κόσμο.

Μαδέρα
© europeanbestdestinations.com

Πόρτο Σάντο (Μαδέρα), Πορτογαλία

Για ασφαλείς διακοπές που συνδυάζουν ήλιο, ευεξία, παραλία, αθλητισμό και χαλάρωση, το Πόρτο Σάντπ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας επιθυμιών ταξιδιού σας για φέτος. Βραβευμένο για την υπέροχη αμμώδη παραλία του, η οποία μάλιστα, θεωρείται η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης, το  Πόρτο Σάντο είναι ένας μοναδικός προορισμός στον κόσμο.

Πόρτο Σάντο
© europeanbestdestinations.com

Αντίπαξος, Ελλάδα

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης υπήρξε κινητήριος δύναμη για την αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά και για τη δημιουργία σαφών προτύπων για ασφαλείς διαμονές στην Ευρώπη. Για την τουριστική περίοδο, η Ελλάδα έχει ήδη ανακοινώσει θα άρει τους πολλούς περιορισμούς και οι ταξιδιώτες με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να μείνουν στην χώρα και να απολαύσουν τις διακοπές τους, συνδυάζοντας τον ήλιο, τη γαστρονομία, τα κρυστάλλινα νερά, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη διασκέδαση. 

Η Αντίπαξος είναι ένα πραγματικό νησί παράδεισος με υπέροχες παραλίες με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά και πληθυσμό μόνο 20 μόνιμων κατοίκων. Σίγουρα, πρόκειται για το τέλειο μυστικό νησί για Covid-Free διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να απολαύσετε τις λευκές αμμώδεις παραλίες του νησιού ή τις παραλίες με βότσαλο όπως το Βουτούμι κ.ο.κ.

Αντίπαξος
© europeanbestdestinations.com

Κόρβο (Αζόρες), Πορτογαλία

Γνωρίζατε ότι το Κόρβο είναι το πρώτο 100% εμβολιασμένο νησί στον κόσμο, καθώς το σύνολο των των κατοίκων του νησιού έχει εμβολιαστεί; Αν θέλετε να ζήσετε περιπέτειες οικοτουρισμού και συναρπαστικές πολιτιστικές ανακαλύψεις, το νησί Κόρβο ενδείκνυται για εσάς. Αυτό το μικρό νησί με τοπία σπάνιας ομορφιάς είναι ένας παράδεισος για ταξιδιώτες που αναζητούν αυθεντικότητα και επιθυμούν να ξεφύγουν από πολυσύχναστα μέρη. Το νησί κατοικείται από μόνο 430 κατοίκους. Βρίσκεται στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ αυτός ο καταπράσινος και ασφαλής παράδεισος είναι πολύ εύκολα προσβάσιξμος, επειδή είναι καλά συνδεδεμένος με το νησί Flores (40 λεπτά με πλοίο), το οποίο είναι καλά συνδεδεμένο με τα άλλα νησιά των Αζορών.

Κόρβο
© europeanbestdestinations.com

Κρήτη, Ελλάδα

Λιγότερο επηρεασμένη από την Covid-19 σε σχέση με πολλές άλλες περιοχές της Ευρώπης, η Κρήτη έχει εφαρμόσει απλά και αποτελεσματικά πρωτόκολλα υγείας προκειμένου να καλωσορίσει τους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι. Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το Ηράκλειο και οι ναοί του, το Ελαφονήσι και οι παραλίες με ροζ άμμο, η παραλία Βάι και τα κρυστάλλινα νερά της, το φαράγγι της Σαμαριάς, η παλιά πόλη του Ρεθύμνου ή η περίφημη «λιμνοθάλασσα του Μπάλου», είναι μόνο μερικοί καλοί λόγοι για να επισκεφθείτε την Κρήτη φέτος.

Κρήτη
© europeanbestdestinations.com

Φλόρες (Αζόρες), Πορτογαλία

Το νησί Φλόρες είναι ο ιδανικός προορισμός για ασφαλείς διακοπές και  digital detox. Αρκετά εύκολη πρόσβαση από το κύριο νησί της Πόντα Ντελγάδα (1 ώρα 15 με αεροπλάνο), το νησί Φλόρες μαζί με το Κόρβο, αποτελούν το δυτικότερο σημείο του αρχιπελάγους των Αζορών. Το Cascata da Ribeira do Ferreiro (Poço da Alagoinha) είναι ένα must-see σημείο κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο νησί. Διαλογιστείτε με τα μάτια σας ανοιχτά, παρακολουθήστε τις διάφορες αποχρώσεις των χρωμάτων, τις χίλιες παραλλαγές του πράσινου, τις ακτίνες του ήλιου ή τα σύννεφα που μπορούν να αλλάξουν το τοπίο με την αναλαμπή ενός ματιού.

Φλόρες
© europeanbestdestinations.com

Μάλτα

Αγαπημένος προορισμός για ταξιδιώτες η Μάλτα. Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά για ηλιόλουστες καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη, συνδυάζοντας την ασφάλεια και τον ελεύθερο χρόνο. Επιπλέον, οι αρχές της Μάλτας έχουν κάνει τα πάντα για να προστατεύσουν τον τοπικό πληθυσμό και να καλωσορίσουν τους ταξιδιώτες σε άψογες υγειονομικές συνθήκες. Πολλές φορές απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δέσμευσή της στον αειφόρο τουρισμό, Η Μάλτα είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης, της ιστορίας, της γαστρονομίας και του αθλητισμού. Για πιο δραστήριες διακοπές ή για την απόλυτη χαλάρωση, η Μάλτα είναι ο ιδανικός προορισμός αυτό το καλοκαίρι.

Μάλτα
© europeanbestdestinations.com

Κέρκυρα, Ελλάδα

Η Ελληνίδα ηθοποιός Άντζελα Γκερέκου, και Πρόεδρος του Ελληνικού Τουριστικού Γραφείου (ΕΟΤ), περιγράφει το νησί της Κέρκυρας, εκεί όπου γεννήθηκε κιόλας, ως «προορισμός σε επαφή με τη φύση, ένας προορισμός για μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες, ένας προορισμός που έχει δείξει το δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό, με ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον». Και πράγματ6ι, όλα ισχύουν και η Κέρκυρα με τα κρυστάλλινα νερά και την φυσική ομορφιά μας υποδέχεται φέτος με «ανοιχτές αγκάλες».

Κέρκυρα
© europeanbestdestinations.com

Λα Γκομέρα,  Κανάριες Νήσοι ή Κανάρια Νησιά

Αν λαχταράτε τον ήλιο, την παρθένα φύση, τις άγριες παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά, τα εξωτικά φυτά, τις δραστήριες διακοπές που αναμιγνύονται με νωχελικά απογεύματα, καταδύσεις ή περπάτημα, το νησί Λα Γκομέρα είναι σίγουρα αυτό που αναζητάτε αλλά και μια από τις τάσεις των κορυφαίων προορισμών για το 2021.

Λα Γκομέρα
© europeanbestdestinations.com

Κόρτσουλα, Κροατία

Υπό την ηγεσία της Nikolina Brnjac, Υπουργού Τουρισμού και Αθλητισμού, η Κροατία τοποθετείται ως ασφαλής και φιλόξενος προορισμός για αυτό το καλοκαίρι του 2021. Το έργο που ανέπτυξε η Υπουργός είναι ξεκάθαρο: «Επισημαίνεται πως τα Κροατικά Νησιά αποτελούν Covid-Free ζώνη για φέτος». Μάλιστα, ένας χάρτης που φιλοξενείται στο www.safestayincroatia.hr δείχνει αποτελεσματικά ότι τα νησιά της Κροατίας παρέμειναν στην πράσινη ζώνη καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Κόρτσουλα
© europeanbestdestinations.com

Μινόρκα, Ισπανία

Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ξεφύγουμε σε ένα φυσικό και ήρεμο περιβάλλον. Η Μινόρκα λοιπόν εξακολουθεί να είναι παρθένα από τον μαζικό τουρισμό και οι τοπικές αρχές παρακολουθούν συστηματικά τη διατήρηση της φύσης, δίνοντας προτεραιότητα στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Η Μινόρκα είναι ένας μοναδικός προορισμός για όσους αγαπούν τη φύση και το περπάτημα ή αποφεύγουν τα τεράστια και απρόσωπα θέρετρα που βομβαρδίζονται από κόσμο 27/7.

Μινόρκα
© europeanbestdestinations.com

Κύπρος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Πέρδιος, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτός ο προορισμός που πρέπει να δείτε στην Ευρώπη είναι σε θέση να καλωσορίσει τους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι του 2021, με μέτρα ασφαλείας και απλούς κατανοητούς κανόνες. Ήδη από τις 10 Μαΐου, ταξιδιώτες από περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορούν να μείνουν στην Κύπρο, χωρίς καραντίνα κατά την άφιξη τους και να απολαύσουν τις μαγείες του «νησιού της Αφροδίτης», επιδεικνύοντας απλά αρνητικό τεστ (το πολύ 72 ώρες πριν από την άφιξή ) ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Κύπρος
© europeanbestdestinations.com

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα