Mortal Kombat 2021: Ξύλο, εφέ και... fatalities

Mortal Kombat
© collider.com

Ο σκηνοθέτης Simon McQuoid επιχειρεί να δώσει έναν άλλο αέρα στο νέο Mortal Kombat, έναν αέρα τουλάχιστον διαφορετικό από την orginal b-movie του 1995 και ότι ακόμη τραγικότερο ακολούθησε από τότε. Τα κατάφερε; Η αλήθεια είναι πως μέχρι ένα σημείο, ναι. 

Η ταινία ξεκινά με έναν συναρπαστικό πρόλογο που διαδραματίζεται γύρω στον 17ου αιώνα και ουσιαστικά μας δίνει τα origin stories δύο από τους εμβληματικούς χαρακτήρες του franchise, ​​Scorpion και Sub-Zero (Hiroyuki Sanada και Joe Taslim). Είναι ένα έντονο, συναισθηματικό άνοιγμα που προετοιμάζει την περιπέτεια με πολύ όμορφο τρόπο και πιθανότητα να αποτελεί και το καλύτερο μέρος της ταινίας. 

Mortal Kombat 2021
© gr.ign.com

Ερχόμενοι στο σήμερα συναντάμε έναν νέο χαρακτήρα, δημιούργημα του σκηνοθέτη καθώς δεν υπήρχε στην σειρά των παιχνιδιών, τον Cole Young (Lewis Tan). Αποτελεί τον νέο πρωταγωνιστή της ταινίας, αλλά δυστυχώς είναι χλιαρός και δεν πείθει αρκετά. Φυσικά δεν έχουμε να κάνουμε με μια ταινία που βασίζεται στις ερμηνείες, όμως η αλήθεια είναι ότι μετά την εντυπωσιακή αρχή και τις εξαιρετικές ερμηνείες των Hiroyuki Sanada και Joe Taslim, απογοητεύεσαι. 

Στην συνέχεια της ταινίας γνωρίζουμε σιγά σιγά όλους τους κλασικούς χαρακτήρες τους παιχνιδιού Sonya Blade, Jax και Kano (Jessica McNamee, Mehcad Brooks και Josh Lawson) οι οποίοι έχουν ένα σχετικό ενδιαφέρον και σίγουρα δίνουν έναν ευχάριστο κωμικό τόνο, βοηθώντας στο ξεδίπλωμα της ιστορίας. Οι μάχες και η χορογραφία των πολεμικών σκηνών είναι εξαιρετικές, όμως υπάρχουν μεγάλα κενά στην ταινία χωρίς καμία δράση, κάνοντας τουλάχιστον εμένα να κοιτάξω λίγο το κινητό μου και να σκεφτώ τι θέλω να φάω το βράδυ. 

Οι «κακοί» 

Στη σκοτεινή πλευρά, ο μάγος Shang Tsung (Chin Han) και τα τσιράκια του δεν έχουν καθόλου χτίσιμο (πλην του Sub-Zero) που ακόμα και όταν αρχίζουν να τεμαχίζονται από τους «καλούς» δεν νιώθεις κάποια εξιλέωση καθώς δεν έχεις προλάβει να αναπτύξεις το παραμικρό συναίσθημα. Ίσως μόνο ο θάνατος του Kano να προκάλεσε μια ανεπαίσθητη ευχαρίστηση, αλλά και θλίψη καθώς ήταν ο μόνος χαρακτήρας που με έκανε να χαμογελάσω με τις ατάκες του.

Στο τέλος της ταινίας και την τελική μάχη του Scorpion με τον Sub-Zero, αρχίζει ο θεατής και παρακολουθεί ξανά με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Hiroyuki Sanada και Joe Taslim είναι πραγματικά εξαιρετικές επιλογές του σκηνοθέτη και αποδίδουν ακριβώς αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Τα εφέ σε κάποιες σκηνές κόβουν την ανάσα, η πολεμική χορογραφία είναι αρτιότατη (εξάλλου και οι δύο είναι εκπαιδεύμένοι στις πολεμικές τέχνες με τον Joe Taslim να είναι μέλος της εθνικής ομάδας τζούντο της Ινδονησίας) και γενικότερα η ταινία σε βρίσκει με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο. 

Το Mortal Kombat του Simon McQuoid είναι σίγουρα η καλύτερη προσαρμογή του παιχνιδιού στην μεγάλη οθόνη. Μπορεί να μην αποτελεί κάτι ιδιαίτερο για την κινηματογραφική κληρονομιά, όμως είναι ένα ευχάριστο δίωρο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις και τις σκοτούρες τις καθημερινότητας, αποτελώντας μια αξιοπρεπή αρχή για το νέο αυτό franchise.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ:

Βαθμολογία ταινίας: 6/10 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα