Ονείρωξη: Τι είναι και πότε συμβαίνει;

Ονείρωξη: Τι είναι και πότε συμβαίνει;

Λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει από φίλους, γνωστούς και οικογένεια, ότι έχουν πάθει ονείρωξη. Τι είναι όμως η ονείρωξη;

Ονείρωξη η αλλιώς «υγρά όνειρα», είναι όταν κατά τη διάρκεια του ύπνου ακούσια ερχόμαστε σε οργασμό. Είναι ένα συχνό φαινόμενο κυρίως στους άντρες στην εφηβική ηλικία. Μέσα από σχετικές έρευνες όμως, έχουμε ανακαλύψει ότι και οι γυναίκες, σε ποσοστό 37%, έχουν βίωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους την εμπειρία της ονείρωξης μέχρι την ηλικία των 45 ετών. Όσο για τους άντρες το φαινόμενο παρατηρείτε συχνότερα με ποσοστό που φτάνει το 83%.

Γιατί είναι πιο συχνό στους άντρες;

Οι άντρες κυρίως σε νεαρή ηλικία, κατά την περίοδο της εφηβείας το βιώνουν συχνότερα.

Σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, ανεξάρτητα αν έβλεπαν κάποιο «πονηρό» όνειρο, είχαν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους εκσπερμάτωση, κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο Αμερικανός σεξολόγος  Alfred Kinsey, σε έρευνα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες το βιώνουν μέχρι και τα 45 τους χρόνια, ενώ οι άντρες μέχρι τα 40.

Οι ακούσιες στύσεις του αντρικού μορίου που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι φαινόμενο που παρατηρείτε και στις γυναίκες, με την διέγερση της κλειτορίδας. Οι άνθρωποι έχουν 4-5 στύσεις πέους ή κλειτορίδας στη διάρκεια κάθε νύχτας όταν κοιμούνται βαθιά (στάδιο REM του ύπνου).

Σύμφωνα με μελέτες, όσοι κοιμούνται μπρούμητα, βλέπουν περισσότερα σεξουαλικά όνειρα. Ίσως οφείλετε στη συγκεκριμένη θέση, που ασκεί πίεση στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται στον ύπνο μας.

Όσοι λοιπόν έχετε βίωση την εμπειρία της ονείρωξης, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για ένδειξη υγειούς σεξουαλικής λειτουργίας.

 


AKOΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM