Τι είναι οι ρυτίδες των καπνιστών και πως αντιμετωπίζονται;

ρυτιδες των καπνιστών

Για την εμφάνισή των ρυτίδων του καπνιστή οφείλονται οι διαρκείς συσπάσεις των μυών του στόματος και των χειλιών. Οι συσπάσεις αυτές φθείρουν τις ίνες του κολλαγόνου και δημιουργούν υπερέκταση του ελαστικού ιστού του δέρματος.

 Γράφει ο πλαστικός χειρουργός  δρ Μιχαήλ-Άγγελος Άλμπαν

Πως δημιουργούνται:

H κύρια εμφάνισή τους οφείλεται στο κάπνισμα καθώς και στην έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία, όπου το δέρμα αφυδατώνεται και προκαλείται πρόωρη γήρανση.

Τρόπος θεραπείας:

O πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης είναι ο συνδυασμό νημάτων PDO και skinbooster.

Tι είναι τα νήματα PDO:

Πρόκειται για βιο-απορροφήσιμα ράμματα τα οποία απορροφώνται από τον οργανισμό και στη συνέχεια αντικαθίστανται από ίνες κολλαγόνου. Τοποθετούνται από τον πλαστικό χειρουργό κάτω από το δέρμα με τρόπο ώστε να σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου με σκοπό το δέρμα να γίνεται πιο σφριγηλό.

Τα νήματα PDO είναι ιδανικά στο πρόσωπο προκειμένου να λειανθούν οι ρυτίδες του καπνιστή, ενώ βελτιώνουν και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τα μάγουλα και γενικότερα συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων έκφρασης.

Tι είναι το Skinbooster:

Πρόκειται για μία νέα έκδοση υαλουρονικού οξέως, η οποία σε αντίθεση με το γνωστό σε όλους μας αυξητικό υλικό που εγχέεται κάτω από το δέρμα για να δώσει όγκο, εγχέεται μέσα σε αυτό προκειμένου να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Το υλικό αυτό εμπεριέχει ενισχυμένους αντιοξειδωτικούς παράγοντες και υψηλή περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ.

Προσφέρει στο δέρμα μας φυσική λάμψη, βαθιά ενυδάτωση και σύσφιξη, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν fillers με τα οποία μπορούμε να λειάνουμε τις ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Ο τρόπος εφαρμογής είναι απλός. Tα skinboosters εφαρμόζονται όπως η κλασική μεσοθεραπεία. Το ίδιο το υλικό περιέχει λιδοκαϊνη για να γίνει ανώδυνη η τοποθέτηση ενώ οι βελόνες είναι πολύ λεπτές.

Ρυτίδες πριν

Ρυτίδες καπνιστή πριν (από το προσωπικό αρχείο του ιατρού Μιχαήλ-Άγγελου Άλμπαν)

Ρυτίδες καπνιστή μετά

 Ρυτίδες καπνιστή μετά  (από το προσωπικό αρχείο του ιατρού Μιχαήλ-Άγγελου Άλμπαν)

Πηγή: Health4u.gr