Βότανα για θρόμβωση - Πως να την αντιμετωπίσετε φυσικά

βότανα για θρόμβωση

Άτομα που έχουν ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως καρδιαγγειακά προβλήματα, μπορεί να χρειάζονται φάρμακα αραίωσης αίματος για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Υπάρχουν όμως θαυματουργά βότανα και μπαχαρικά για να αντιμετωπιστεί η θρόμβωση Είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό πριν δοκιμάσετε αυτές τις θεραπείες, καθώς μπορεί να μη λειτουργούν τόσο καλά όσο τα φάρμακα και ενδέχεται να επηρεάσουν ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Βότανα για θρόμβωση

  • Τζίνγκο μπιλόμπα (ginkgo biloba)

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική το ginkgo biloba χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ είναι επίσης ένα πολύ δημοφιλές φυτικό συμπλήρωμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Οι άνθρωποι το παίρνουν για διάφορες διαταραχές, προβλήματα μνήμης και χαμηλή ενέργεια. Το gingko αραιώνει το αίμα και έχει ινωδολυτικά αποτελέσματα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαλύσει τη θρόμβωση του αίματος. Μελέτη αναφέρει ότι το εκχύλισμα ginkgo έχει παρόμοια αποτελέσματα με τη στρεπτοκινάση, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία θρόμβων αίματος.

  • Κινεζική αγγελική (dong quai)

 

Το dong quai, επίσης γνωστό ως κινεζική αγγελική, είναι ένα ακόμη από τα παραδοσιακά κινεζικά βότανα που μπορούν να βοηθήσουν σε ενδεχόμενη θρόμβωση και να μειώσουν την πήξη του αίματος. Μελέτες σε ζώα αναφέρουν ότι το dong quai αυξάνει σημαντικά το χρονικό διάστημα που χρειάζεται το αίμα για να πήξει (χρόνος προθρομβίνης). Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει από την περιεκτικότητα σε κουμαρίνη του dong quai, την ίδια ουσία που κάνει την κανέλα τόσο ισχυρό αντιπηκτικό. Το βότανο λαμβάνεται από το στόμα και μπορεί να καταναλωθεί ως τσάι ή σούπα.

  • Feverfew

Το feverfew είναι φαρμακευτικό βότανο που προέρχεται από την ίδια οικογένεια με τις μαργαρίτες. Οι άνθρωποι το παίρνουν για ημικρανίες, πεπτικές διαταραχές και πυρετό. Το feverfew μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως αντιπηκτικό, αντιμετωπίζοντας ενδεχόμενη θρόμβωση, αναστέλλοντας τη δραστηριότητα των αιμοπεταλίων.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: