Ακροφοβία και υψοφοβία - Τι να κάνετε;

ακροφοβία υψοφοβία

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της ακροφοβίας, μπορεί να φοβάστε από το να βρίσκεστε σε έναν ψηλό όροφο ενός κτιρίου μέχρι και να ανεβείτε απλώς μια σκάλα.

Ακροφοβία και συνοσυρότητα

Οι καταστάσεις που σχετίζονται με την ακροφοβία ή αλλιώς υψοφοβία και μπορεί να εμφανιστούν ταυτόχρονα με αυτήν περιλαμβάνουν:

  • Ίλιγγος: Ο πραγματικός ίλιγγος είναι μια ιατρική κατάσταση που προκαλεί αίσθημα περιστροφής και ζάλης.  Η φοβία ιλίγγου από την άλλη συμβαίνει από τον φόβο εμφάνισής του και μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα που να τον θυμίζουν. Η υψοφοβία μπορεί να προκαλέσει παρόμοια συναισθήματα.
  • Κλιμακοφοβία: Εάν υποφέρετε από κλιμακοφοβία, δεν φοβάστε να βρίσκεστε σε κάποιο μεγάλο ύψος αν μπορείτε με βεβαιότητα παραμείνετε με ασφάλεια στο σημείο που βρίσκεστε. Η κλιμακοφοβία μπορεί να συμβεί παράλληλα με την ακροφοβία.
  • Αεροφοβία: Ανάλογα με τη σοβαρότητα του φόβου σας, μπορεί να φοβάστε τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα ή να αισθάνεστε φόβο μόνο όταν βρίσκεστε στον αέρα. Η αεροφοβία μπορεί περιστασιακά να εμφανιστεί παράλληλα με την υψοφοβία.