Τοξική σχέση - Ποια σημάδια να αναζητήσετε;

τοξική σχέση σημάδια σκακιέρα

Όταν βρίσκεστε σε μια υγιή σχέση, όλα φαίνεται να δουλεύουν. Σίγουρα, υπάρχουν αναποδιές στην πορεία της σχέσης, αλλά γενικά παίρνετε αποφάσεις μαζί, συζητάτε ανοιχτά για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν και απολαμβάνετε πραγματικά τη συντροφιά του άλλου. Οι τοξικές σχέσεις είναι μια άλλη ιστορία. Όταν βρίσκεστε μέσα σε μία τέτοια, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να δείτε τα σημάδια, καθώς δυστυχώς δεν φαίνονται με τα… κόκκινα γυαλιά του έρωτα.

Ανάλογα με τη φύση της σχέσης, τα σημάδια τοξικότητας μπορεί να είναι δύσκολο να φανούν ή, αντίθετα, να είναι εξαιρετικά προφανή. Εάν βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση, ενδέχεται να αναγνωρίσετε ορισμένα από αυτά τα σημάδια στον εαυτό σας, στον/στη ενδεχόμενο χειριστικό σύντροφό σας ή στην ίδια τη σχέση.

Τοξική σχέση – Σημάδια

  • Έλλειψη υποστήριξης

Ο χρόνος σας μαζί έχει σταματήσει να είναι ευχάριστος και ο σύντροφός σας έχει σταματήσει να υποστηρίζει τους στόχους σας. Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην αμοιβαία επιθυμία να επιτυγχάνουν δύο άνθρωποι σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Αλλά όταν τα πράγματα γίνονται τοξικά, κάθε επίτευγμα μετατρέπεται σε ανταγωνισμό.

  • Τοξική επικοινωνία

Αντί να αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον με καλοσύνη, οι περισσότερες από τις συνομιλίες σας είναι γεμάτες σαρκασμό, κριτική ή εμφανή εχθρότητα. Μπορεί ακόμη και να αρχίσετε να αποφεύγετε να μιλάτε μεταξύ σας, καθώς δεν σας προκαλεί ευχαρίστηση παρά μόνο δυσφορία.

  • Ζήλια

Ενώ είναι φυσιολογικό συναίσθημα η ζήλια κάποιες στιγμές, όταν αυτή γίνεται μόνιμο και αναπόσπαστο κομμάτι της σχέσης, τη φθείρει και δημιουργεί προβλήματα.

  • Αλόγιστη οικονομική συμπεριφορά

Ο σύντροφός σας μπορεί να λάβει οικονομικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς πολύ ακριβών αντικειμένων ή της ανάληψης μεγάλου ποσού χρημάτων, χωρίς να σας συμβουλευτεί και χωρίς να σας ενημερώσει, δίχως να νοιάζεται για την άποψη και την αντίδρασή σας.

  • Σταθερό άγχος

Το φυσιολογικό άγχος και η ένταση επηρεάζουν κάθε σχέση, αλλά το να βρίσκεστε σε συνεχές άγχος είναι ένα από τα σημάδια που εμφανίζει η τοξική σχέση και δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό το συνεχές άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και συναισθηματική σας υγεία.

  • Αγνόηση των αναγκών σας

Το να ακολουθείτε ό,τι θέλει να κάνει ο σύντροφός σας, ακόμη και όταν έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες ή το επίπεδο της άνεσής σας, είναι ένα σίγουρο σημάδι τοξικότητας. Για παράδειγμα, μπορεί να συμφωνήσετε να πάτε διακοπές σε ημερομηνίες που δεν είναι βολικές για εσάς, αλλά βολικές για τον σύντροφό σας, καταπατώντας τα δικά σας θέλω.

  • Όλη η δουλειά και αγάπη προέρχεται από εσάς

Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει μια σχέση όταν είναι ο μόνος που κάνει τη δουλειά. Είναι μοναχικό και κουραστικό. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε τη σχέση, δώστε ό,τι πρέπει να δώσετε, αλλά όχι κάτι παραπάνω από αυτό. Αφήστε τα όνειρα ότι μπορείτε να κάνετε τα πράγματα καλύτερα αν

Διαβάστε την συνέχεια εδώ: