VR: Η εικονική πραγματικότητα βοηθά τους ασθενείς με ψυχικές διαταραχές

vr

Η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR) χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS),   για να βοηθήσει στη θεραπεία ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τουλάχιστον 16 τμήματα του NHS στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη υιοθετήσει λογισμικό εικονικής πραγματικότητας (VR) για να βοηθήσουν τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ψυχικής τους υγείας.

Οι ασθενείς χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να αναδημιουργήσουν προηγούμενες εμπειρίες που τους έχουν ενοχλήσει και να εξερευνήσουν τα συναισθήματα και τα συναισθήματά τους χρησιμοποιώντας εικονικά είδωλα.

Οι ασθενείς μπορούν να δημιουργήσουν είδωλα που μοιάζουν με εκδοχές του εαυτού τους ή οικεία άτομα ή χαρακτήρες, για να εξερευνήσουν εικονικά σενάρια και να εκφράσουν με ασφάλεια τα συναισθήματά τους .

Τα Avatar μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναπαραστήσουν καταστάσεις ή άτομα που έχουν προκαλέσει τραύμα ή ζητήματα ψυχικής υγείας , που επιτρέπει στους ασθενείς να κατανοούν και να επεξεργάζονται καλύτερα τα συναισθήματά τους.

Το VR έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη θεραπεία συγκεκριμένων φοβιώ , όπως ο φόβος της πτήσης ή της αράχνης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ