Πως να απαλλαχτείτε από τις «κοκκινίλες» του ήλιου

κοκκινίλες από τον ήλιο θεραπεία

 Αν έχετε αλλεργία στον ήλιο, τότε φαγούρα και κοκκινίλες συνήθως εμφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά από την έκθεση σε αυτόν.

Η αιτία της ηλιακής κνίδωσης δεν είναι γνωστή. Η αλλεργία μπορεί να γίνει χρόνια, αλλά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Συμπτώματα της ηλιακής κνίδωσης

Τα κύρια συμπτώματα της αλλεργίας στον ήλιο είναι κοκκινωπά μπαλώματα στο δέρμα σας που σας προκαλούν φαγούρα και καμιά φορά είναι σαν να σας καίνε. Εάν οι κοκκινίλες καλύπτουν μεγάλο μέρος του δέρματός σας, μπορεί να έχετε άλλα κοινά συμπτώματα αλλεργίας, όπως:

  • Χαμηλή πίεση αίματος
  • Πονοκέφαλο
  • Ναυτία
  • Δυσκολία αναπνοής
  • Το εξάνθημα μπορεί να είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τις περιοχές του δέρματός σας που συνήθως δεν εκτίθενται στο φως του ήλιου. Ενδέχεται να μην εμφανίσετε εξάνθημα στα χέρια ή στο πρόσωπό σας, τα οποία εκτίθενται συχνά στο φως του ήλιου.Εάν είστε πολύ ευαίσθητοι στον ήλιο, οι κοκκινίλες μπορεί επίσης να εμφανιστούν σε περιοχές του δέρματός σας που καλύπτονται με λεπτά ρούχα.

Η εμφάνιση του εξανθήματος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ατομική ευαισθησία. Μερικές φορές οι κοκκινίλες μπορεί να γίνουν σαν φουσκάλες, ή να “ανυψωθούν” δημιουργώντας μια ανάγλυφη όψη στην επιδερμίδα. Το εξάνθημα δεν αφήνει σημάδια όταν υποχωρήσει.

Aίτια ηλιακής κνίδωσης

Η ακριβής αιτία της ηλιακής κνίδωσης είναι άγνωστη. Εμφανίζεται όταν το ηλιακό φως ενεργοποιεί την απελευθέρωση ισταμίνης, ή κάποιας παρόμοιας χημικής ουσίας στα κύτταρα του δέρματος.

Ο μηχανισμός περιγράφεται ως αντίδραση αντιγόνου-αντισώματος. Αυτός ο τύπος αντίδρασης εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα παράγει αντισώματα για να αντισταθμίσει το συγκεκριμένο αντιγόνο ή ερεθιστικό που αντιδρά στο φως του ήλιου. Οι κοκκινίλες είναι η προκύπτουσα φλεγμονώδης αντίδραση.

Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αν έχετε οικογενειακό ιστορικό της πάθησης. Εάν πάσχετε από δερματίτιδα. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε τακτικά αρώματα, απολυμαντικά ή αν παίρνετε αντιβιοτικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συγκεκριμένα μήκη κύματος της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας του ήλιου προκαλούν αυτή την αλλεργική αντίδραση. Τα περισσότερα άτομα με ηλιακή κνίδωση αντιδρούν στην ακτινοβολία UVA ή στο ορατό φως.

Διαβάστε εδώ τι θεραπείες υπάρχουν για την ηλιακή κνίδωση και τις «κοκκινίλες»