Κοροναϊός: Γαλλία: Τα αντισυλληπτικά χάπια θα δίνονται χωρίς ιατρική συνταγή μέχρι τις 31 Μαίου ( pics)

Ο κοροναϊός έχει πλήξει και την Γαλλία και έτσι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκουν διάφορες λύσεις για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Μάλιστα, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και πρέπει να κάνουν χρήση φαρμακευτικής αγωγής.

Στο πλαίσιο των μέτρων που παίρνουν για την καταπολέμηση του ιού, αποφάσισαν να χορηγούνται αντισυλληπτικά χάπια χωρίς συνταγή γιατρού μέχρι τις 31 Μάϊου.

Τα φαρμακεία είναι εξουσιοδοτημένα από την Κυριακή 15 Μαρτίου μέχρι και τις 31 Μαίου. Το μέτρο αυτό, που αποτελεί αντικείμενο απόφασης και δημοσιεύεται στην Επίσημη εφημερίδα περιλαμβάνει και το χάπι αντισύλληψης για τις γυναίκες. Παρόλα αυτά, πρέπει να δείχνουν στο φαρμακοποιό τους την παλιά συνταγή.

Οι φαρμακοποιοί καλούνται να προμηθεύουν τον ασθενή «στο πλαίσιο της αρχικά προβλεπόμενης δοσολογίας» με επαρκή αριθμό κουτιών ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συνέχισουν τη θεραπεία τους μέχρι τέλος Μαίου.

Η Marlene Schiappa, υπουργός Ισότητας μεταξύ γυναικών και αντρών δήλωσε την Τετάρτη :  «Το δικαίωμα των γυναικών να διαθέσουν το σώμα τους είναι θεμελιώδες και δεν πρέπει να τίθεται υπο αμφισβήτηση σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που ζούμε.Καμιά γυναίκα στη Γαλλία δεν πρέπει να αποτραπεί απο το την πρόσβαση στην αντισύλληψη και σε αυτό έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

#ΜένουμεΣπίτι: Ξεναγηθείτε μέσω διαδικτύου σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού

#ΜένουμεΣπίτι και φτιάχνουμε νόστιμα μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

Κοροναϊός: Χρήσιμες συμβουλές από τον ΕΟΔΥ για το μαγείρεμα

____________________________________________________________________________

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM