Ποιοι έχουν προτεραιότητα στο εμβόλιο του κορονοϊού;

Η λίστα των πληθυσμιακών ομάδων που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα κατά του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Oι απόψεις των ειδικών διαφέρουν από εκείνες άλλων χωρών, κυρίως ως προς τους εργαζόμενους των νευραλγικών τομέων της οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως συνέβη και με τη στρατηγική αντιμετώπισης της επιδημίας στις ΗΠΑ, δεν θα υπάρξουν ενιαίοι κανόνες, με κίνδυνο δημιουργίας σύγχυσης. Όπως και κατά την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της γρίπης H1N1 το 2009, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει συστάσεις και θα δώσει σε κάθε Πολιτεία την ελευθερία να επιλέξει τον τρόπο διανομής των εμβολίων.

Αντικρουόμενες οι απόψεις κορυφαίων ειδικών

Ομάδες κορυφαίων ειδικών έχουν ήδη διατυπώσει τις απόψεις τους. Mερικές φορές είναι αντικρουόμενες, αναδεικνύοντας τις εντάσεις που προκαλεί η συζήτηση. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να προστατεύσει τους πλέον ευάλωτους. Tαυτόχρονα θα πρέπει να διευκολύνει την «αναγέννηση» της κοινωνίας. Όσον αφορά το τελευταίο, με ποιον τρόπο δηλαδή θα επανεκκινήσει ταχύτερα η οικονομία, αναμένεται να υπάρξουν διαφορές μεταξύ των Πολιτειών.

Η Ανώτατη Αρχή Υγείας της Γαλλίας προτείνει η αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού να γίνει από τους φιλοξενούμενους στους οίκους ευγηρίας και ορισμένους εργαζόμενους σε αυτούς. Ύστερα θα ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι και το υγειονομικό προσωπικό. Στη συνέχεια οι άνω των 50 ετών και άτομα που το επάγγελμά τους ευνοεί τη μετάδοση. Στο τέλος θα εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες και ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Διαβάστε την συνέχεια στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM