Πόνος χαμηλά στην κοιλιά και συχνοουρία

πόνος χαμηλά στην κοιλιά και συχνοουρία

Ο πόνος χαμηλά στην κοιλιά, αποτελεί ένα συχνό σύμπτωμα για το οποίο παραπονιούνται πιο συχνά οι γυναίκες. Ο πόνος στην περιοχή αυτή μπορεί να προκληθεί από ένα ευρύ φάσμα αιτιών και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Πύελος ονομάζεται το τμήμα που βρίσκεται χαμηλά στην κοιλιά, κάτω από τον αφαλό και περιλαμβάνει την ουροδόχο κύστη, την μήτρα τις ωοθήκες και το έντερο. Έτσι ο πόνος σε αυτή την περιοχή μπορεί να προέρχεται από ένα από αυτά τα όργανα.

Τις περισσότερες φορές όταν μία γυναίκα έχει πυελικό άλγος πρέπει να εξακριβωθεί εάν προέρχεται από το γεννητικό σύστημα. Οι πιο συχνές αιτίες είναι:

Πόνος χαμηλά στην κοιλιά - Διαβάστε αναλυτικά τα συμπτώματα ουρολοίμωξης στις γυναίκες 

Όπως φαίνεται από τις παραπάνω παθήσεις είναι πολλά και διαφορετικά τα αίτια που υπάρχει πόνος χαμηλά στην κοιλιά. Άλλες είναι σοβαρές, ενώ άλλες όχι. Εάν είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε την αιτία, για παράδειγμα τους πόνους της περιόδου θα μπορούσατε να πάρετε ένα παυσίπονο, όπως ιβουπροφαίνη ή παρακεταμόλη. Αν όμως δεν είστε σίγουροι για την αιτία θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα ένα γιατρό.

Διαβάστε περισσότερα στο health4u