Ψύξη στον αυχένα - Αντιμετώπιση του πόνου

ψύξη και πόνος στον αυχένα

Η ψύξη είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο του καλοκαιριού. Όταν το κρύο ρεύμα «χτυπά» επάνω στο ιδρωμένο δέρμα, αυξάνεται η πιθανότητα ανάπτυξής της.

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η έκθεση του λαιμού σε ρεύμα αέρα, μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και άκαμπτους μυς. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε μέρος και κατάσταση, όπως κατά την οδήγηση με το παράθυρο ανοιχτό ή στην προκειμένη, στον ύπνο με τον ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό ανοιχτό.

Η ψύξη στον αυχένα από ανεμιστήρα ή κλιματιστικό είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους κατά τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Οι πιο επιρρεπείς στην ψύξη είναι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, όσοι πάσχουν από αυχενικό σύνδρομο, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.

Πώς προκαλείται ο πόνος στον αυχένα από ψύξη

Η ψύξη στον αυχένα από ανεμιστήρα ή κλιματιστικό οφείλεται στην ψυχρή ροή του αέρα, που «χτυπά» το σώμα και τους μυς. Εάν έχετε ήδη καταπονημένους μύες, ο κρύος αέρας μπορεί να προκαλέσει σύσπαση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αίσθηση περισσότερου πόνου. Ο πόνος στον αυχένα από ψύξη είναι πολύ ενοχλητικός.

Ακόμα και χωρίς καταπονημένους μύες, η μείωση της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη. Οι μύες σας σφίγγουν από το κρύο, γεγονός που τους κάνει ευαίσθητους. Όταν ο λαιμός σας εκτίθεται σε κρύο αέρα, ειδικά όταν συνδυάζεται με ιδρώτα, προκαλεί κράμπες στους μυς του λαιμού και στους γύρω μυς.

Διαβάστε πως να αντιμετωπίσετε τον πόνο από ψύξη στον αυχένα στο health4u.gr