Κορονοϊός: 132 οι νεκροί, xιλιάδες νέα κρούσματα - Πού απαγόρευσαν πτήσεις από Κίνα (gallery)

Δυστυχώς, μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνονται οι επιδημιολόγοι που τονίζουν ότι ο κοροναϊός θα εξαπλωθεί κι άλλο στην Κίνα. Μάλιστα, θα χρειαστούν μήνες μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα, αν και ζήτημα πανδημίας δεν τίθεται. Απ' όσα τουλάχιστον επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η επικινδυνότητα, ωστόσο, είναι τεράστια. Γι' αυτό ακριβώς μέσα σε μόλις έξι μέρες χτίστηκε το πρώτο νοσοκομείο. Για την αντιμετώπιση του ιού, ωστόσο, ξεκίνησαν παράλληλα έργα και  για δεύτερο νοσοκομείο στην Ουχάν. Παράλληλα, Φιλιππίνες και Νέα Γουινέα έχουν απαγορέψει πτήσεις απ' την Κίνα, βάζοντάς της -με τη σειρά τους- σε εναέρια καραντίνα.

Την ίδια ώρα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε  ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κοροναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας της Ασίας αυξήθηκε σε 132. Μέχρι χθες το βράδυ είχαν επιβεβαιωθεί 1.459 νέα κρούσματα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείαs. Ο δε αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ξεπέρασε αυτόν των κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ).

Εδώ να επισημάνουμε ότι κρούσματα κοροναϊού έχουν εμφανιστεί και σε Γαλλία και σε Γερμανία -εκεί, σήμερα είχαμε τέσσερα νέα κρούσματα-, καθώς και στην πολύ κοντινή μας Κωνσταντινούπολη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM