Ναρκισσιστής σύντροφος και συμπεριφορές

κορώνα βασιλιάς ναρκισσιστής σύντροφος

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ναρκισσισμός είναι ένα χαρακτηριστικό, όμως μπορεί να είναι και μέρος μιας ευρύτερης διαταραχής προσωπικότητας. 

Ο ναρκισσισμός είναι ακραία λατρεία προς τον εαυτό, στον βαθμό που ένα άτομο να αγνοεί τις ανάγκες εκείνων που βρίσκονται γύρω του. Αν και ο καθένας μπορεί να δείχνει περιστασιακά ναρκισσιστική συμπεριφορά, οι αληθινοί ναρκισσιστές συχνά αγνοούν τους άλλους ή τα συναισθήματά τους. Δεν καταλαβαίνουν επίσης την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει η συμπεριφορά τους.

Ο ναρκισσιστής σύντροφος μπορεί συχνά να δείξει σημάδια γοητείας και χαρισματικότητας και να μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με τον ψυχοπαθή σύντροφο, σε χαμηλότερη βέβαια ένταση. Συχνά δεν δείχνει αρνητική συμπεριφορά αμέσως, ειδικά στις ερωτικές του σχέσεις. Ο ναρκισσιστής σύντροφος αρέσκεται να περιβάλλεται από ανθρώπους που τρέφουν το εγώ του. Χτίζει σχέσεις για να ενισχύσει την ιδέα που έχει για τον εαυτό του, ακόμη κι αν αυτές οι σχέσεις είναι επιφανειακές.

Ναρκισσιστής σύντροφος – Σημάδια

Ο ναρκισσισμός μελετάται και διερευνάται ακόμα, καθώς πολλοί ναρκισσιστές δεν αναζητούν θεραπεία. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημάδια που παρουσιάζει ο ναρκισσιστής σύντροφος τα οποία μπορείτε να εντοπίσετε.

  • Αίσθημα ανωτερότητας
  • Χειριστική συμπεριφορά
  • Ανάγκη για θαυμασμό
  • Έλλειψη ενσυναίσθησης
  • Αλαζονεία

Διαβάστε περισσότερα εδώ